Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

STOP Παπακωνσταντίνου σε φόρο στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.

STOP Παπακωνσταντίνου σε φόρο στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.


Φρένο στις προθέσεις του υπουργείο Εργασίας για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, είτε με νέα φορολογία είτε μέσω της δημιουργίας ενός «κουμπαρά», έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τουλάχιστον για το 2010.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή των Ειδικών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ευρώ περισσότερο από όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την τήρηση του προϋπολογισμού του 2010, ζήτηση εθνικής επιβίωσης και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιπλέον χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων τουλάχιστον για το 2010, ώστε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση από τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε κατά της επιβολής ενός νέου φόρου, τουλάχιστον μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον, μέσα από την αύξηση της φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων, την αύξηση του ποσοστού από έξοδα από ΦΠΑ που καταβάλλονται στο εθνικό κεφάλαιο αλληλεγγύης των γενεών ή στη συμμετοχή των εσόδων από λαχεία και καύσιμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών για το 2009 στο κεφάλαιο αλληλεγγύης των γενεών έχουν κατατεθεί 580 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2010 θα κατατεθούν άλλα 630 εκατ. ευρώ.
Βέβαια σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ για τη βιωσιμότητα του συστήματος απαιτούνται κάθε χρόνο επιπλέον τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο