Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιέσεις σε ΔΟΥ για αύξηση των εισπράξεων

Ο ετήσιος στόχος αύξησης των εσόδων από τις ΔΟΥ για το 2010 είναι 10,6%, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ο ετήσιος στόχος διαμορφώνεται στο 20,3% επί του εισπράξιμου υπολοίπου.

Ανακοίνωση σχετικά με τους στόχους που θέτει το Υπουργείο για την αύξηση των εσόδων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το Υπουργείο Οικονομικών θέτει ετήσιους στόχους αύξησης φορολογικών εσόδων ανά Δ.Ο.Υ. και ορίζονται οι στόχοι είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Ο ετήσιος στόχος αύξησης των εσόδων από τις ΔΟΥ για το 2010 είναι 10,6%, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ο ετήσιος στόχος διαμορφώνεται στο 20,3% επί του εισπράξιμου υπολοίπου.

Ειδικότερα, για τον ορισμό των επιμέρους στόχων αύξησης των εσόδων οι ΔΟΥ έχουν κατανεμηθεί σε πέντε ομάδες:

    *
      Ομάδα Α: Οι 4 μεγάλες Δ.Ο.Υ. Ανωνύμων Εταιρειών με ετήσιο στόχο 11,5%

    *
      Ομάδα Β: Οι Δ.Ο.Υ. που το 2009 είχαν εισπράξεις πάνω από 50 εκ. ευρώ και θετική πορεία, με ετήσιο στόχο 9,5%

    *
      Ομάδα Γ: Οι Δ.Ο.Υ. που το 2009 είχαν εισπράξεις πάνω από 50 εκ. ευρώ αλλά με αρνητική πορεία, με ετήσιο στόχο 10,5%

    *
      Ομάδα Δ: Οι  Δ.Ο.Υ. που το 2009 είχαν εισπράξεις κάτω από 50 εκ. ευρώ και θετική πορεία, με ετήσιο στόχο 7,5%

    *
      Ομάδα Ε: Οι Δ.Ο.Υ. που το 2009 είχαν εισπράξεις κάτω από 50 εκ. ευρώ αλλά με αρνητική πορεία, με ετήσιο στόχο 9,0%

Για τον ορισμό των στόχων είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι Δ.Ο.Υ. έχουν κατανεμηθεί σε τρεις ομάδες:

    *
      Ομάδα Α: Με ετήσιο στόχο 19%

    *
      Ομάδα Β: Με ετήσιο στόχο 23%

    *
      Ομάδα Γ: Με ετήσιο στόχο 21%

Η επίτευξη των στόχων θα εξασφαλιστεί με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών και με την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας που θα ενισχύσει σημαντικά τη διαφάνεια και την αποδοτικότητα του φορολογικού συστήματος.

Με τα μέτρα αυτά το Υπουργείο Οικονομικών, εξειδικεύει και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των στόχων για τα έσοδα του Προϋπολογισμού και του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 6 | Φεβρουαρίου 4, 2010 9:58 π.μ. | Reply
Σωστη η δεσμη των μετρων και αναμφιβολα αναγκαια,ομως λειπειο αποτελεσματικος μηχανισμος,γιατι ο υπαρχον ειναι αναποτελεσματικος και εν μερει διαβρωμενος.χρειαζετε¨'ανασυγκροτιση με ικανα στελεχη γνωσεων και κυρους.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο