Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων.

Αντιμέτωπη με την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία βρίσκεται η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα απεργιακό κύμα που δυναμώνει, τις κυκλοθυμικές τάσεις των αγορών που ανεβοκατεβάζουν sreads και Χρηματιστήριο, αλλά και τις άγνωστες ακόμα βουλές της ΕΕ για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Μία μόλις ημέρα μετά την εισηγήση του Κολλεγίου των Επιτρόπων την ερχόμενη Τετάρτη εφοριακοί και τελωνειακοί βάζουν 48ωρο λουκέτο στα δημόσια ταμεία.

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων.

Αντιμέτωπη με την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία βρίσκεται η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα απεργιακό κύμα που δυναμώνει, τις κυκλοθυμικές τάσεις των αγορών που ανεβοκατεβάζουν sreads και Χρηματιστήριο, αλλά και τις άγνωστες ακόμα βουλές της ΕΕ για το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Μία μόλις ημέρα μετά την εισηγήση του Κολλεγίου των Επιτρόπων την ερχόμενη Τετάρτη εφοριακοί και τελωνειακοί βάζουν 48ωρο λουκέτο στα δημόσια ταμεία.


Αντιμέτωπη με την κρισιμότερη ίσως εβδομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία βρίσκεται η κυβέρνηση, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα απεργιακό κύμα που δυναμώνει, τις κυκλοθυμικές τάσεις των αγορών που ανεβοκατεβάζουν spreads και Χρηματιστήριο, αλλά και τις άγνωστες ακόμη βουλές της ΕΕ για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Παρά την ομολογουμένως μεγάλη ανακούφιση από την άνετη, αν και ακριβή, χρηματοδότηση των τρεχουσών δανειακών αναγκών και τη στήριξη που εξασφάλισε στο Νταβός ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από τους ισχυρούς μας εταίρους, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με κίνδυνο, είτε να αποκλίνει οικειοθελώς από τις δεσμεύσεις του ΠΣΑ, είτε να οδηγηθεί σε αναγκαστικές προσαρμογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μόλις ημέρα μετά την εισήγηση του Κολλεγίου των Επιτρόπων για το ΠΣΑ την ερχόμενη Τετάρτη, εφοριακοί και τελωνιακοί βάζουν 48ωρο λουκέτο στα δημόσια ταμεία, αντιδρώντας στη βασικότερη δέσμευση του ΠΣΑ για γενναίο και καθολικό ψαλίδι στα επιδόματα.

Πηγή Κάρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΒΙΚΥ | Φεβρουαρίου 1, 2010 11:37 π.μ. | Reply
Υπάρχει και η πολιτική επιστράτευση για τις απεργίες στο δημόσιο.Εχει γίνει και επι Σημίτη με τις απεργίες της ΔΕΗ.Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε σέ αυτή τη χώρα να λειτουργούμε συντεταγμένα και οχι συντεχνιακά.Μια ζωή το δημόσιο ήταν η οργανωμένη στρατιά των ψηφοφόρων των κομμάτων.Ο ιδιωτικός τομέας ήταν οι πολίτες Β.κατηγορίας.Οι παραγωγικές τάξεις της χώρας.Το δημόσιο οι τεμπέληδες που το απομυζούσαν.Δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη δύο εργατικά δίκαια.Αντιθέτως οι μισθοί του δημοσίου είναι χαμηλότεροι.Μόνο σε αυτή τη μαγική χώρα που λέγετε Ελλάδα συμβαίνει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ.Τρέξτε όλοι στο δημόσιο.Σίγουρα λεφτά,μίζες,λαμογιές,τεμπελίκι,περισότερες αργίες,επιδόματα,λιγότερη εως καθόλου δουλειά.Και μη σας νοιάζει ποιός θα παράγει σε αυτή τη χώρα.ΚΑΝΕΙΣ!!!!
ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ.ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!!!!
image description 1234 | Φεβρουαρίου 2, 2010 10:42 μ.μ. | Reply
Συμφωνω!! Επιτέλους πρέπει να μπεί μια τάξη στα παραχαιδεμένα παιδιά της ελληνικής οικονομίας. Τους υπαλλήλους του ΟΛΠ τους ξεφορτωθήκαμε, έστω και πληρώνοντας τους ενα μάτι. Τώρα έχουμε τους αγρότες, που κλέινουν τους δρόμους με τσαμπουκά, ζητώντας και άλλα χρήματα. Εικοσι χρόνια τώρα εισπράτουν επιδοτήσεις πετώντας ουσιαστικά αβασάνιστα την παραγωγή τους στα καφάσια των μεσαζόντων. Παραπονιόνται για τους μεσάζοντες, οι ίδιοι όμως τους εξέθρεψαν διαθέτοντας τους τα προϊόντα τους.ΚΑι με την αδιαφορία τους για την ωχαδελφίστικη λογική τους. Και τώρα τί έχουν να προτείνουν?? Τίποτα, θέλουν μόνο χ ποσό εκβιαστικά κλείνοντας τους δρόμους (έτσι τουλάχιστον λέει ο γελοίος γενειοφόρος αγροτοσυνδικαλιστής που περιφέρεται στα κανάλια). Πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορούν να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Οπως και οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που κατεβάζουν όποτε γουστάρουν τους διακόπτες ταλαιπωρόντας μας. Για να δούμε τώρα που έφυγε ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ -αυτός τους πείραζε-θα καταφέρουν να αναδιαρθρώσουν την εταιρία με τις συνδικαλιστικές-της πλάκας -πρακτικές τους?? Η θα έουμε μία νέα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ μια και το έφερε η κουβέντα γλωτώσαμε και από αυτή τη φαρα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΌΝΟ απομονώνοντας όλους αυτούς-τους παραχαιδεμένους- και στραγκαλίζοντας τον κακώς εννόούμενο συνδικαλισμό θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο