Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από πολλές πηγές ο φόρος υπέρ των Tαμείων.

ΣTHN επιβολή φορολογίας σε διάφορες «πηγές» προσανατολίζονται οι ηγεσίες των Yπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την εξασφάλιση του νέου φόρου-πόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Από πολλές πηγές ο φόρος υπέρ των Tαμείων.    

ΣTHN επιβολή φορολογίας σε διάφορες «πηγές» προσανατολίζονται οι ηγεσίες των Yπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την εξασφάλιση του νέου φόρου-πόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έχουν καταλήξει ακόμη από πού θα προέρχεται ο νέος φόρος-πόρος υπέρ του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης κάτι που θα γίνει αμέσως μόλις επιστρέψουν από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους στο εξωτερικό, ενδέχεται και εντός του Σαββατοκύριακου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη σε κοινή συνέντευξη Tύπου των δυο υπουργών.Τα δύο υπουργεία εξετάζουν πολλά εναλλακτικά σενάρια, ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται και οι δυο υπουργοί να συγκλίνουν στην άποψη ότι «όλοι πρέπει να πληρώσουν από λίγο». Συγκεκριμένα προτείνεται μέσω της νέας φορολογικής κλίμακας από την άμεση φορολογία εισοδημάτων να παρακρατείται ένα ποσό το οποίο θα δίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σήμερα παρακρατείται μόνον ένα μικρό ποσοστό από τον ΦΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι το Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναζητά την εξασφάλιση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εξακολουθεί να υπάρχει η πρόταση της ΓΣΕΕ για επιβολή φόρου σε πηγές όπως τα διανεμόμενα κέρδη ορισμένων επιχειρήσεων, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές, οι συμβάσεις μεγάλων έργων, τα κέρδη από λαχεία, τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καζίνο, οι εταιρίες που δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, ενδεχομένως και οι τράπεζες. Ωστόσο, οι ηγεσίες των υπουργείων μελετούν με ποια νομική φόρμουλα θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναταράξεις στην κίνηση κεφαλαίων για την οικονομία.

 Πηγη Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο