Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συγχωνεύονται 200 φορείς του δημόσιου τομέα.

ΜE στόχο το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση και συγχώνευση περίπου 200 φορέων του Δημοσίου και στη μείωση των μισθών των προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων δημοσίων οργανισμών

Συγχωνεύονται 200 φορείς του δημόσιου τομέα.

 ΜE στόχο το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση και συγχώνευση περίπου 200 φορέων του Δημοσίου και στη μείωση των μισθών των προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων δημοσίων οργανισμών

Ακόμη η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν αλλού ή θα καταλάβουν κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση θεωρεί επιβεβλημένη τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Επίσης δεσμεύεται ότι σύντομα θα υπάρξει εξορθολογισμός των συγκοινωνιακών φορέων του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς δεν μπορεί κάθε γραμμή του μετρό να διαθέτει και διαφορετικό δ.σ.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Yπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και με τη συμμετοχή υπουργών από οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, όπου ελήφθησαν και οι σχετικές αποφάσεις.

Ως ενδεικτικές περιπτώσεις αναφέρονται οι εξής συγχωνεύσεις.

• Δημιουργείται Πολυτεχνικό Κέντρο που θα περιλαμβάνει το ΕΚΕΠΥ (Κεραμικά), ΕΒΕΤΑΜ (εταιρία βιομηχανικής έρευνας), ΕΛΚΑ (Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας).

• Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Τυποποίησης Μετρολογίας που θα περιλαμβάνει τον ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) και το ΕΣΙΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).

• Aπορρόφηση της Εταιρίας Διανομής Αερίου από τη ΔΕΠΑ.

• Ενοποίηση τεσσάρων οργανισμών του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

• Κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, που είναι ανενεργό.

• Στο Υπουργείο Παιδείας καταργούνται ανενεργοί φορείς όπως η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων, η Ιόνιος Ακαδημία, το Διεπιστημονικό Συμβούλιο Eρευνας, οι Ιχθυοκαλλιέργειες Αχελώου, η Εταιρία Ανάπτυξης Ναυτιλιακής Τεχνολογίας κ.ά.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο