Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Μειώνονται τα ενοίκια και στους εμπορικούς δρόμους .

Σε αρκετές περιπτώσεις επαναδιαπραγματεύεται η τιμή μπροστά στον κίνδυνο το ακίνητο να μείνει αδιάθετο .

Μειώνονται τα ενοίκια και στους εμπορικούς δρόμους .

Σε αρκετές περιπτώσεις επαναδιαπραγματεύεται η τιμή μπροστά στον κίνδυνο το ακίνητο να μείνει αδιάθετο .

 «O κόσμος είναι δανεισμένος, φοβισμένος και προσέχει, γιατί δεν ξέρει αν αύριο θα έχει δουλειά και τι θα του συμβεί». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε κορυφαίος παράγων της αγοράς το προφίλ του μέσου έλληνα καταναλωτή μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αλλά και εν μέσω της... χειμερινής περιόδου των εκπτώσεων! Οι πρώτες περίπου δέκα ημέρες είναι μάλλον απογοητευτικές, αφού οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, κινούνται πτωτικά κατά περίπου 15% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου- κατά την οποία σημείωσαν και πάλι απώλειες, και μάλιστα σημαντικές. Και τούτο παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι πράγματι εντυπωσιακά, κινούνται άνω του 40% (ως και το 70% αγγίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις). Η οικονομική κρίση, όμως, την οποία έχει επιδεινώσει η δημοσιονομική, είναι αμείλικτη. Πολλά, κυρίως μικρά, καταστήματα σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας «ξεπουλάνε» για να «βάλουν λουκέτο» στο τέλος του Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων.

Από την άλλη πλευρά οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν συνεχείς παρεμβάσεις στο δίκτυο των καταστημάτων τους, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές και τα λειτουργικά τους έξοδα. Οπως ανέφεραν, μιλώντας προς «Το Βήμα», πηγές της αγοράς, σε αρκετές περιπτώσεις κλείνουν καταστήματα, οι διευθύνσεις τους προχωρούν σε νέες απολύσεις προσωπικού (απολύσεις έγιναν και πέρυσι) ή και επαναδιαπραγματεύονται τα ενοίκια των καταστημάτων τους που είναι υψηλά αλλά τώρα κατρακυλούν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες των εμπορικών ακινήτων, φοβούμενοι μήπως το ακίνητο αδειάσει, κάνουν οι ίδιοι προτάσεις προς τους ενοικιαστές τους εμπόρους για μείωση του ενοικίου. Συνήθως η επαναδιαπραγμάτευση αφορά τη μη πληρωμή δύο ή τριών ενοικίων τον χρόνο.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις ένδυσης- υπόδησης, αλλά και των ηλεκτρικών ειδών, εμφανίζουν απώλεια τζίρου περίπου 15% κατά μέσο όρο- οι μειώσεις κυμαίνονται από 10% έως και 30%- ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση των πωλήσεων στα καταστήματα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, η οποία ανέρχεται ως και σε 40% σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που αποδίδεται στην πολύ μεγάλη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι ειδικά αυτές οι επιχειρήσεις είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την οικοδομή.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο