Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών με 750 εκ. ευρώ.

AΠO τον Μάρτιο αρχίζει η εφαρμογή του τετραετούς προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 60.000 ανέργων. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 750 εκατ. ευρώ για την τετραετία.

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών με 750 εκ. ευρώ.

AΠO τον Μάρτιο αρχίζει η εφαρμογή του τετραετούς προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 60.000 ανέργων. Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 750 εκατ. ευρώ για την τετραετία.
Kατά το 1ο έτος η επιδότηση θα είναι 100%, στο δεύτερο 75%, στο 3ο 50% και στο 4ο 25%.

Παράλληλα, για την αποφυγή μείωσης του ήδη υπάρχοντος προσωπικού στις επιχειρήσεις, προωθείται η εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης εργαζομένων συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.
Oπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, στόχος των κινήσεων αυτών είναι η ανάσχεση της ανεργίας και η προώθηση της απασχόλησης με τη χρήση μέτρων ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας ανέφερε πως εντός του 2010 θα ενεργοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ συνολικά 8 δράσεις, όπως προγράμματα κοινωνικής και κοινωφελούς εργασίας, μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε απασχόλησης, τοπικά σχέδια απασχόλησης, προγράμματα εναλλασσόμενης απασχόλησης σε τομείς πράσινης ανάπτυξης, αλλά και καινοτόμα προγράμματα για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης. Κουπόνια ανέργων Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας θα έχει νέα συνάντηση με τους φορείς και τις εταιρίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εξειδικευτεί η διαδικασία χορήγησης των κουπονιών στους ανέργους, για να έχουν έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι φορείς και οι εταιρίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό.

Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο