Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απεργούν οι εφοριακοί για τις περικοπές στα επιδόματα.

Ψαλιδισμένες αποδοχές προβλέπει η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώνεται την άλλη εβδομάδα .

Απεργούν οι εφοριακοί για τις περικοπές στα επιδόματα.

Ψαλιδισμένες αποδοχές προβλέπει η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώνεται την άλλη εβδομάδα .

Η κυβέρνηση «πήρε το μήνυμα» από τις αγορές και κλιμακώνει την πολιτική της ώστε να αποκρούσει νέες κερδοσκοπικές πιέσεις και να απομακρύνει τυχόν κινδύνους για το μέλλον της οικονομίας. Χθες, αμέσως μετά την επιτυχή έκδοση του πενταετούς ομολόγου, ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθεματικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ύψους 3 δισ. ευρώ με τη μείωση 10% των πιστώσεων του προϋπολογισμού όλων των υπουργείων (πλην των δαπανών μισθοδοσίας).

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την εισοδηματική πολιτική του 2010, που προβλέπει περικοπές των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και την αποδέσμευση των πιστώσεων, μήνα-μήνα.

Στις πρωτοβουλίες αυτές όμως συναντά τις πρώτες αντιδράσεις από όσους θίγονται. Πρώτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εφοριακών κήρυξε δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις:

▅ Στις 10 Φεβρουαρίου, ημερομηνία όπου η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει γενική απεργία στον δημόσιο τομέα, και
▅ Στις 17 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.

Οπως δήλωσε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Ι. Γρίβας , «αντιλαμβανόμαστε τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και είμαστε από τους πρώτους που δεχθήκαμε την ενιαία, τιμαριθμοποιημένη, προοδευτική κλίμακα και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Και αυτές οι αποφάσεις οδηγούν σε μείωση των αποδοχών μας».

Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε ότι «ανέχομαι ακόμη και το “πάγωμα” μισθών παρά τις περί του αντιθέτου θέσεις, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μείωση που φθάνει τα 700 ευρώ τον μήνα».

Στο πλαίσιο αυτό πιθανόν η κυβέρνηση να αναπροσδιορίσει την εισοδηματική πολιτική της, η οποία ως τώρα ήταν «τριών ταχυτήτων» με αυξήσεις 1,5% για αποδοχές ως τις 2.000 ευρώ, μικρές περικοπές επιδομάτων περί το 5% για αποδοχές από 2000 ως 3.000 ευρώ και μεγαλύτερες, ακόμη και πάνω από το 20%, για τις υψηλές αμοιβές σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ.

Οπως έχει διαπιστωθεί, οι υψηλές αμοιβές «χτίστηκαν» τα τελευταία χρόνια στη βάση των επιδομάτων και για παράδειγμα αναφέρονται τα επιδόματα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή- βιβλιοθήκης, τα οποία παίρνουν πολύ περισσότεροι κλάδοι πέραν των εκπαιδευτικών, και τα περίφημα ΔΙΒΕΤ, τα επιδόματα των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων που δίδονται ως ποσοστό επί των εσόδων του προϋπολογισμού.

Ούτως ή άλλως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται τώρα «πιέσεις», αντικρουόμενες, από δύο πλευρές.

Από τη μία δέχεται τις πιέσεις από τις Βρυξέλλες και κυρίως τους δανειστές μας για περικοπές μισθών και από την άλλη τις πιέσεις εκπροσώπων εργαζομένων στο Δημόσιο για διατήρηση «κεκτημένων» δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, αν εφαρμοσθεί το «πάγωμα» μισθών για τους υπαλλήλους εν ενεργεία με βάση το όριο των 2.000 ευρώ θα θιγούν μόνο 40.000 υπάλληλοι. Από το σύνολο των 560.000 δημοσίων υπαλλήλων (χωρίς να συμπεριληφθούν οι υπάλληλοι δήμων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) εκείνοι που έχουν βασικό μισθό ως 2.000 ευρώ είναι περίπου 520.000.

Κανείς όμως δεν γνωρίζει πώς διαμορφώνονται οι συνολικές αποδοχές με βάση τα επιδόματα και ποιους τελικά αφορούν οι περικοπές.

Αισθητά πάνω από το όριο αυτό είναι οι αμοιβές στις ΔΕΚΟ, στις οποίες, πέραν των περικοπών των αμοιβών των προέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων που θα προέλθουν από την εφαρμογή «πλαφόν» περί τις 6.500 ευρώ τον μήνα, θα υπάρξουν μειώσεις επιδομάτων τα οποία καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Πηγή Το βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description chris700 | Ιανουαρίου 26, 2010 9:51 π.μ. | Reply
Αν και νεοδημοκράτης κρίνω ότι τα μέτρα αυτά εάν τελικά ληφθούν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, είναι ιστορική ευκαιρία να μπεί κάποια τάξη στο δημόσιο
image description arabas | Ιανουαρίου 26, 2010 12:29 μ.μ. | Reply
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ.......
image description Αγγελος | Ιανουαρίου 26, 2010 2:29 μ.μ. | Reply
ΩΡΑΙΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ.
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.


image description tina | Ιανουαρίου 26, 2010 4:39 μ.μ. | Reply
τα πήραν και αυτοί τόσα χρόνια εις βάρος άλλων υπαλλήλων
3000 μισθός για 7(!)ωρη εργασία
image description JIM | Ιανουαρίου 26, 2010 5:41 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, SIEMENS ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.
ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 16 ΜΙΣΘΟΥΔΑΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ.
1.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
2.ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΩ 1980 €χ12. ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΕΣ ΤΙΣ 3000 € ΤΙΝΑ ΜΟΥ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
3.ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝ.ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.
4.ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ
Η ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ 600 ΕΚ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ 2 ΔΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ 99% ΤΟ ΛΑΒΑΝΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).
image description ΛΑΜΠΡΟΣ | Ιανουαρίου 26, 2010 5:49 μ.μ. | Reply
ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠ[Ο ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Χ. ΕΠΙΔΟΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ?
ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ Η/Υ ? ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
image description GeorgeSt | Ιανουαρίου 26, 2010 9:17 μ.μ. | Reply
Άς βάλουμε όλοι μυαλό πρίν είναι αργά.Η ψαλίδα στούς μισθούς
πρέπει να κλείσει γιά να βαδίζουμε όλοι οι πολίτες αυτής της
χώρας με την ίδια ταχύτητα και να μπορούμε να καταλάβουμε και
να στηρίζουμε τον διπλανό μας.Μόνο τότε μπορούμε να πάμε την χώρα
μας μπροστά.
Οι πολιτικοί μας πρέπει να μας αντιμετοπίζουν σαν σκεπτόμενους
πολίτες που έχουμε την απέτηση να πάνε την χώρα μας μπροστά για
το καλό όλων μας.Δεν είμαστε πελάτες τους να μας βολεύουν για να τους ψηφίζουμε.
image description Παναγιώτης | Ιανουαρίου 26, 2010 9:23 μ.μ. | Reply
Aν στον υπάλληλο της εφορίας, του τελωνείου, της πολεοδομίας και του ΙΚΑ αναλογεί μερίδιο της σημερινής κατάστασης που αντιπροσωπεύει μείωση μισθού του 10% και 15%, σε εσάς κύριε πρωθυπουργέ και στις κυβερνήσεις σας αναλογεί μερίδιο ευθύνης που αντιπροσωπεύει απόσπασμα....
Ξέρετε ποια είναι τα λαμόγια του δημοσίου, απολύστε τα, διώξτε τα και αφήστε τους τίμιους εργατικούς υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά χωρίς να τους έχετε υποχείριό σας!
Η εικόνα που έχεισήμερα ο πολίτης σήμερα για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν οφείλεται στους μισθούς τους όπως σήμερα ευαγγελίζεστε με επικοινωνιακά τερτίπια, αλλά στη μεγάλη σαπίλα που εσείς οι ίδιοι βάλατε μέσα στο δημόσιο κατά καιρούς!
Οπότε αν τολμήσετε να μειώσετε μισθούς μόνο δεινά θα λάβετε, με αποχώρηση όλων των νέων άξιων υπαλλήλων που μπήκαν στο δημόσιο με την αξία τους αξιοκρατικά (ΑΣΕΠ, σχολή δημόσιας διοίκησηςκλπ)και σήμερα δουλεύουν πραγματικά,και παραμονή όλων των άχρηστων καρεκλοκένταυρων που έχουν θέση σε ένα δημόσιο που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε!
image description ΣΤΕΛΙΟΣ | Ιανουαρίου 26, 2010 10:58 μ.μ. | Reply
Τίνα επειδή βλέπω αναφέρεις ένα ποσό 3000ευρώυποθέτω ότι βλέπεις πολύ ΜΕΓΚΑ! Μάθε πρώτα μισθούς και μετά επιχειρηματολόγησε! Και αν νομίζετε ότι ο γιατρός, ο εφοριακός, ο μηχανικός, ο εκπαιδευτικός, ο μανάβης, ο εφημεριδοπώλης, ο οικοδόμος, ο οδοκαθαριστής κλπ κλπ πρέπει να πέρνουν τα ίδια χρήματα, ή ζείτε σε άλλο κόσμο ή δεν έχετε κοπιάσει στη ζωή σας για να αξίζετε 2 και 3 χιλιαρικά αξιοκρατικά!
image description ΣΤΕΛΙΟΣ | Ιανουαρίου 26, 2010 10:59 μ.μ. | Reply
Τίνα επειδή βλέπω αναφέρεις ένα ποσό 3000ευρώυποθέτω ότι βλέπεις πολύ ΜΕΓΚΑ! Μάθε πρώτα μισθούς και μετά επιχειρηματολόγησε! Και αν νομίζετε ότι ο γιατρός, ο εφοριακός, ο μηχανικός, ο εκπαιδευτικός, ο μανάβης, ο εφημεριδοπώλης, ο οικοδόμος, ο οδοκαθαριστής κλπ κλπ πρέπει να πέρνουν τα ίδια χρήματα, ή ζείτε σε άλλο κόσμο ή δεν έχετε κοπιάσει στη ζωή σας για να αξίζετε 2 και 3 χιλιαρικά αξιοκρατικά!
image description Επισκέπτης | Ιανουαρίου 26, 2010 11:38 μ.μ. | Reply
Τι να πω... τοση ζήλια γιατι κάποιος άλλος μισθωτός κατα τ΄άλλα Δημόσιος υπάλληλος ΄παίρνει κάτι παραπάνω. Δηλάδή οι 2000 με 2500 ευρώ είναι τα τόσο πολλά λεφτά? Αλλα πολλοί απο σας που όντως αδίκως παίρνετε 700 ,1000 ή 1200 ευρώ χαίρεστε.Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και στα ΜΜΕ που καταφέρνουν τονσκοπό τους την διχόνια.Καταφέρατε τόσα χρόνια με την αναξιοκρατία την έλλειψη στοιχειώδους Δημόσιας οργάνωσης και διοίκησης τους πολύπλοκους φορολογικους νόμους που αλλάζετε συνεχώς την έλλειψη επιμορφωμένου προσωπικου να απάξιώσετε τον κλάδο. Τώρα πάτε να τον αποτελειώσετε ώστε αυτοι που φοροδιαφεύγουν (και ξέρετε καλά ποιοι είναι) να συνεχίζουν απερίσπαστοι την δουλειά τους και εσείς οι υπόποιποι που χαίρεστε,δεν προκειται ποτέ να δείτε καλύτερη μέρα.Ξυπνάτε... το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί κανενός αλλά η φοροδιαφυγή και η ασυδοσία των λίγων.
image description στελιος | Ιανουαρίου 27, 2010 7:52 μ.μ. | Reply
Αν κόψουν τα κίνησης, εγώ δεν ξαναπαίρνω το αυτοκίνητο μου να πάω για ελέγχους. Να βάλουν οδηγό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο, αν δούμε αν είναι φθηνότερο...
image description ΟΡΕΣΤΗΣ | Ιανουαρίου 27, 2010 9:47 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ?
ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ?
ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ?
image description alitax | Ιανουαρίου 27, 2010 9:54 μ.μ. | Reply
Η ονομαστική μείωση των αποδοχών μας είναι προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς μας. Και πραγματικά είναι πολλοί αυτοί που θα αναζητήσουν αλλού δουλειά. Να είστε σίγουροι ότι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών με προσόντα και εμπειρία μπορούν να βγάζουν πολλαπλάσια ως στελέχη σε εταιρείες τράπεζες κλπ αλλά και ως λογιστές κλπ. Για όσους ο μισθός μας είναι και οι μοναδικές μας αποδοχές, η μείωσή τους σημάίνει είτε την αναζήτηση δεύτερης δουλειάς, είτε την παραίτηση. Πάντως σίγουρα σημαίνει τη μείωση της απόδοσής μας. Ας μαζέψει έσοδα και προϋπολογισμό με αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει ο μισθός τους γιατί ίσως έχουν και άλλα έσοδα - μαύρα - μπλε - πράσινα.
image description tina | Ιανουαρίου 28, 2010 3:56 μ.μ. | Reply
Πάντως εγώ ξέρω ανθρώπους με 3000 € στο Οικονομικών στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου. Πάντα με τις υπερωρίες μαζί που οι συγκεκριμένοι δεν τις δουλεύουν.
Τώρα ζητάτε αλληλεγγύη αλλά όταν κόβετε χρήματα από άλλους υπαλλήλους αυτή πάει περίπατο.
Υπάλληλοι με τα ίδια ακριβώς προσόντα και ίδιο αντικείμενο αλλά σε διαφορετικά Υπουργεία έχουν τεράστιες διαφορές. Τόσα χρόνια όσοι μπορούσαν να ασκήσουν πίεση έπαιρναν επιδόματα. Γι αυτό έχουμε φτάσει εδώ, να υπάρχουν υπάλληλοι που δεν φτάνουν τα 1000 € και άλλοι να παίρνουν τα διπλάσια και τριπλάσια.
Δεν λέω ότι με τη μείωση μισθών θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας αλλά κάποτε πρέπει να κλείσουν οι ψαλίδες.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο