Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πόλεμος στα βενζινάδικα για τις αποδείξεις.

Εντονες τριβές μεταξύ πρατηριούχων βενζίνης και καταναλωτών έχει προκαλέσει η σύγχυση σχετικά με την έκδοση αποδείξεων για πώληση αμόλυβδης βενζίνης στους εποχουμένους.

Πόλεμος στα βενζινάδικα για τις αποδείξεις.

Ο νόμος δεν επιβάλλει την έκδοσή τους, αλλά οι πελάτες τις ζητούν για να μειώσουν τον φόρο τους .

Εντονες τριβές μεταξύ πρατηριούχων βενζίνης και καταναλωτών έχει προκαλέσει η σύγχυση σχετικά με την έκδοση αποδείξεων για πώληση αμόλυβδης βενζίνης στους εποχουμένους.

Πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο πάντως δεν επιβάλλει την έκδοση αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις βενζίνης, αλλά εν πολλοίς δεν την επιτρέπει κιόλας.

Το καθεστώς αφορά και επηρεάζει πανελλαδικά το 95% των πρατηρίων, εκτός αυτών που έχουν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και είναι υποχρεωμένα από τον Κώδικα να εκδίδουν αποδείξεις. Οι ταμειακές μηχανές που υπάρχουν στα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις για τα λοιπά είδη και υπηρεσίες που διαθέτουν τα πρατήρια (αξεσουάρ αυτοκινήτων, ψιλικά, τυποποιημένα τρόφιμα, λίπανση- πλύσιμο).

Η ασάφεια που επικρατεί πάντως φέρνει καθημερινά αντιμέτωπους τους πρατηριούχους με τους πελάτες, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να φοροδιαφύγουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντεγκλήσεις και καταγγελίες. Διάβημα για το θέμα έκανε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), που ζήτησε παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διευκρινιστεί ότι με το ισχύον καθεστώς δεν επιτρέπει την έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια.

Σε επιστολή της προς τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η ΠΟΠΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση του κλάδου, υπέρ της εγκατάστασης ταμειακών μηχανών στα πρατήρια για την έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι συνδεδεμένες με ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αντίθετη θέση έχουν εκφράσει οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, που θεωρούν ότι οι ταμειακές στην αντλία μπορεί να τοποθετηθούν άνετα και άμεσα χωρίς το σύστημα εισροών- εκροών.

Πηγή Το Βήμα

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description V.L | Ιανουαρίου 26, 2010 9:19 π.μ. | Reply
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ
ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ
ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ .ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ? ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ.Φ.Ε ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
image description 1234 | Ιανουαρίου 26, 2010 7:19 μ.μ. | Reply
ρε παιδιά τα βενζινάδικα φορολογούνται για τα καύσιμα βάσει αγορών, αυτό το ξέρουμε. Αλλα απαγορεύεται!!!! να κόψεις απόδειξη για βενζίνη από την ταμειακή????? Δεν είναι κουφό??Γιατί απαγορεύεται?? Οταν φουλάρει π.χ. ένας πλασιέ και σου ζήτήσει τιμολόγιο δεν θα του δώσεις?? ΠΟια η΄διαφορά να δώσεις ΑΛΠ ΦΤμ σε ιδιώτη?? Ελεος δηλαδή.Σε λίγο θα γίνει το μυαλό μας νερό!!!!
image description GIANNIS | Ιανουαρίου 27, 2010 11:31 π.μ. | Reply
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ: ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΚΤΕΣ!!!!
image description sakhs | Φεβρουαρίου 5, 2010 9:19 π.μ. | Reply
........................................
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο