Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λίστα με 200 ονόματα γιατρών που έπαιρναν μίζες για προώθηση ιατροτεχνολογικού υλικού βρέθηκε σε βαλίτσα από την ΥπΕΕ

H σύζυγος του γιατρού στέλνει μέσω SMS στον εκπρόσωπο της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών Depui Hellas, το εξής «εύγλωττο» μήνυμα. «Εχω 5 χειρουργεία, τα θες; Απάντησέ μου σήμερα…».

Λίστα με 200 ονόματα γιατρών που έπαιρναν μίζες για προώθηση ιατροτεχνολογικού υλικού βρέθηκε σε βαλίτσα από την ΥπΕΕ

H σύζυγος του γιατρού στέλνει μέσω SMS στον εκπρόσωπο της εταιρείας ορθοπεδικών υλικών Depui Hellas, το εξής «εύγλωττο» μήνυμα. «Εχω 5 χειρουργεία, τα θες; Απάντησέ μου σήμερα…».

Βρισκόμαστε στο 2005, και οι γιατροί πιέζουν τις προμηθεύτριες εταιρείες υλικών για τα «ποσοστά» τους, ενώ πριν συνέβαινε το αντίθετο... Λίγες ημέρες αργότερα η σύζυγος στέλνει στον αντιπρόσωπο της ίδιας εταιρείας νέο μήνυμα, λέγοντάς του ότι την «ξέχασε». Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου ενδιαφέροντα στοιχεία, συγκεντρώνονται στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) αναφορικά με τη μεγαλύτερη υπόθεση παράνομων πληρωμών (μιζών) για την προώθηση ιατροτεχνολογικού υλικού, που αποκαλύφθηκε ποτέ. Σημειώνεται ότι η ΥπΕΕ είχε από πέρυσι τον Μάρτιο προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού της αντιπροσώπου της εταιρείας, της Δ. Φ.

Εκεί, μέσα σε μία βαλίτσα βρέθηκαν σημειώσεις με 200 ονόματα γιατρών και ποσά που δόθηκαν, αλλά η δυσκολία της έρευνας συνίσταται στο ότι ένα τμήμα -το συντριπτικά μεγαλύτερο- των χρημάτων είχε δοθεί «χέρι με χέρι», έτσι δύσκολα αποδεικνύεται το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ετσι, η ΥπΕΕ «επέλεξε» τραπεζικούς λογαριασμούς 35 γιατρών τους οποίους «άνοιξε», και σε 13 από αυτούς διαπιστώθηκε να «μπαίνουν» μεγάλα ποσά, σε ημερομηνίες διαφορετικές από τις ημερομηνίες πληρωμής των γιατρών από το δημόσιο νοσοκομείο της χώρας όπου εργάζονται. Τώρα, θα πρέπει οι γιατροί αυτοί να εξηγήσουν πειστικά το «πόθεν» αυτών των χρημάτων, εξηγώντας παράλληλα γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, τα ποσά που πιστώνονταν στους λογαριασμούς τους συμπίπτουν ως προς το ύψος τους με τα ποσά που βρέθηκαν στη λίστα της Δ. Φ.

Ενας συνάδελφος της Δ. Φ., αντιπρόσωπος άλλης προμηθεύτριας εταιρείας υπολογίζει ότι το 2005 μόνο στο ΚΑΤ, «κατέβαλε» μηνιαίως 300.000 ευρώ σε «παράνομες πληρωμές χειρουργών για την προώθηση ορθοπεδικών προϊόντων». Εκείνη την περίοδο «πρέπει όλοι μαζί να μιζάραμε σε γιατρούς του νοσοκομείου αυτού 800.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ», συμπλήρωσε.

Πάθος με τον τζόγο

Ηταν η χρονική περίοδος που η Depui, θυγατρική της Johnso& Johnson, πλήρωνε «ό, τι εκινείτο από ορθοπεδικούς για να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά…», τον Ζ. στο ΚΑΤ, τον Χ. και τον Π. σε νοσοκομεία της κεντρικής Ελλάδας. Ο ορθοπεδικός Κ. από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε οικογενειακά στο Λας Βέγκας καθώς στους προμηθευτές ήταν γνωστό το πάθος του με τον τζόγο!

Στο τεράστιο υλικό που ερευνά η ΥπΕΕ, προστέθηκε πριν από δέκα ημέρες και ένας μεγάλος όγκος εγγράφων που εστάλη από τoν εφέτη κ. Ζαΐρη στην υπηρεσία, με βάση την αποστολή στοιχείων από τις εισαγγελικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας. Αν ληφθεί υπόψη ότι αυτή δεν είναι η μοναδική σκοτεινή υπόθεση προμηθειών του ΕΣΥ, το πιθανότερο είναι ότι η αποστολή αυτών των νέων στοιχείων θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την έρευνα των ελληνικών αρχών. Πάντως, οι αμερικανικές αρχές είχαν διαβιβάσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές τα στοιχεία που είχαν αντλήσει από έρευνα εις βάρος της Depui τον Φεβρουάριο του 2009, και άτομα με γνώση των ερευνών, εκτιμούν ότι όπως και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, η «προστιθέμενη αξία» της ελληνικής έρευνας, για τη διαλεύκανση του σκανδάλου, είναι ακόμα μικρή.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΛΛΗΝ | Ιανουαρίου 25, 2010 12:43 μ.μ. | Reply
ΚΑΛΩΣ ΕΧΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΙΣΧΟΣ!!!

ΤΙ ΣΟΪ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΡΧΑΙΟΙ- ΑΠΟΓΟΝΟΙ), ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ;

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙ ΜΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.

ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ
image description ΝΙΚ | Ιανουαρίου 25, 2010 1:18 μ.μ. | Reply
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ?
image description ΑΝΤΩΝΗΣ | Ιανουαρίου 25, 2010 4:25 μ.μ. | Reply
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
image description 1234 | Ιανουαρίου 25, 2010 7:21 μ.μ. | Reply
onomata,onomata
image description ΒΠ | Ιανουαρίου 25, 2010 8:06 μ.μ. | Reply
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
image description NICKDICK | Ιανουαρίου 26, 2010 12:28 μ.μ. | Reply
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !!!
image description gau | Ιανουαρίου 26, 2010 3:29 μ.μ. | Reply
Βαρεθήκαμε να ακουμε ιστοριες και ΄στο τέλος να μένουν όλοι ατιμώρητοι και να πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα.Μην αναρωτιέστε γιατί έρχοντε χειρότερα,να απορείτε που υπάρχουμε ακόμα σαν Ευρωπαικό κράτος.Μετά μας φταίνε οι αναρχικοί που τα σπάνε,ποιός τόλμησε να εκτίμήσει τις ζημιές από κατασπατάληση δημοσίου χρήματος,συντεχνιακές μαφίες,καρτέλ και φοροδιαφυγής???
image description Νεοέλληνας | Ιανουαρίου 29, 2010 1:44 μ.μ. | Reply
Δεν πιστεύω σε τίποτα
Δεν περιμένω τίποτε
Δεν ελπίιζω σε τίποτα
Είμαι ένας Νεοέλληνας!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο