Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση απο την AKIOE : Νέα αντίληψη νέα ήθη νέοι κανόνες στη Δημοκρατία.

Έγκαιρα παραιτηθήκαμε από την θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα που κατείχαμε. Η ενέργειά μας αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντίληψης μερικών να συνεχίζουν να θεωρούν το Ο.Ε.Ε πάρεργο.

Ανακοίνωση απο την AKIOE : Νέα αντίληψη νέα ήθη νέοι κανόνες στη Δημοκρατία.

Έγκαιρα παραιτηθήκαμε από την θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα που κατείχαμε. Η ενέργειά μας αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντίληψης μερικών να  συνεχίζουν να  θεωρούν το Ο.Ε.Ε πάρεργο.

Οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ενδιαφέρονται για την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Δεν τήρησαν ούτε τηρούν  τις δεσμεύσεις τους και δεν  απαιτούν   λύσεις σε όλα, όσα είχαμε συμφωνήσει.

Παραιτηθήκαμε από την θέση του Γενικού Γραμματέα και δηλώσαμε ότι δεσμευόμαστε να στηρίξουμε όποιον προταθεί για την θέση του Γ.Γ. προκειμένου το Ο.Ε.Ε. να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

Προς γενική μας έκπληξη, «οι έμπειροι συνδικαλιστές»,  επικαλούμενοι διάταξη που λέει : «Όταν απουσιάζει ο Γενικός Γραμματέας αντικαθίσταται από τον γηραιότερο εκλεγμένο μέλος στην Κ.Δ.», συμπλήρωσαν την θέση με τον γηραιότερο συνάδελφο της ΠΑΣΚΟ.

 Όμως αγαπητοί συνάδελφοι ο συνάδελφος της ΑΚΙΟΕ παραιτήθηκε από την θέση του Γ.Γ. δεν παραιτήθηκε και από  μέλος της ΚΔ. Είναι παρών σε κάθε συνεδρίαση.

Συνάδελφοι όταν παραιτείται ένας συνάδελφος από ένα όργανο και συνεχίζει να παραμένει ως απλό μέλος είθισται να γίνεται εκλογή για την αντικατάσταση του . Αυτό γίνεται σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας και φυσικά έτσι γινόταν και στην  Κεντρική Διοίκηση  από την ίδρυση του Ο.Ε.Ε.

Δημοκρατία δεν είναι τι σε εξυπηρετεί αλλά τι οφείλεις να πράττεις άσχετα αν δεν είναι προς το συμφέρον σου.

Μήπως οι συνάδελφοι της ΔΗ.ΚΙ.Ο και της ΠΑ.Σ.Κ.Ο προχώρησαν σ’  αυτή τη συμφωνία  για να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου που θα γίνουν οι εκλογές;

Μήπως για να μην φανεί η απραξία τους  και η αδιαφορία τους για την πορεία του Φορέα μας, μιας και οι φιλοδοξίες τους δεν συμπίπτουν με αυτές των χιλιάδων μελών μας;

Μήπως να μοιραστούν ή να εκχωρηθούν  δράσεις αποκλειστικής αρμοδιότητας του Οικονομικού Επιμελητηρίου; γιατί πως αλλιώς να δικαιολογηθεί το γεγονός,  σεμινάρια που υλοποιούσε το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα μέλη του να ανασταλούν,  και βασικός διοργανωτής να γίνει η Φορολογική Επιθεώρηση και το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. ;

Πως δικαιολογείται η συμπεριφορά των δύο μεγάλων παρατάξεων (ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ) να αφήνουν  τον πρώην υπουργό Οικονομίας Οικονομικών κ. Παπαθανασίου να λειτουργεί σε βάρος του Ο.Ε.Ε. ; και αυτοί να εξαντλούνται  σε κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης χωρίς να παίρνουν  καμία πρωτοβουλία;

Φθάσαμε στο σημείο για επαγγελματικά θέματα ζωτικής σημασίας, το Ο.Ε.Ε. να εκπροσωπείται είτε δια κομματικών είτε δια υπηρεσιακών παραγόντων.

Θεωρούμε οι μεμονωμένες παρεμβάσεις της παράταξής μας ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν στον ανεκδιήγητο πρώην Υπουργό κ. Παπαθανασίου στην  εκχώρηση της πιστοποίησης των Λογιστικών Γραφείων - σε συνδικαλιστική οργάνωση που ελέγχετε από την ΝΔ. Ουδείς  δεν αντιλήφτηκε τις μεθοδεύσεις του κ. Παπαθανασίου.

Οι ελάχιστες αναλαμπές δραστηριότητας του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν θα ολοκληρωθούν και θα σβήσουν προτού καν φθάσουν στον τελικό Πολιτικό αποδέκτη.

Τώρα με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιδιώκουν να δείξουν ότι κόπτονται για το ΟΕΕ, τώρα ξαναθυμήθηκαν τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, τώρα θυμήθηκαν ότι το ΟΕΕ πρέπει να έχει θέσεις και να προτείνει, τώρα ξαναθυμήθηκαν ότι πρέπει να είμαστε κοντά στο συνάδελφο, τώρα μέχρι να εξασφαλίσουν και να υλοποιήσουν κάποια προσωπικά φιλόδοξα σχέδια.

Εμείς όπως πάντα και συνεχώς θα είμαστε παρόντες σε κάθε ενέργεια που στηρίζει το επάγγελμα και προβάλλει το ΟΕΕ. Θα είμαστε παρόντες και θα συνδράμουμε σε ότι μας βγάζει από την μιζέρια χωρίς σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

www.akioe.gr

[email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Βαγγέλης Φαφούτης | Ιανουαρίου 22, 2010 4:51 μ.μ. | Reply
Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα,τον τρώνε οι κότες
Λαική σοφή παροιμία
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο