Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ασφυκτική... επιτήρηση από ΕΕ για το έλλειμμα.

ΣE ασφυκτικό «κλοιό» παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισέρχεται η Ελλάδα έως τον Ιούνιο. Η στενή επιτήρηση προβλέπει μηνιαία κοινοτική παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας...

Ασφυκτική... επιτήρηση από ΕΕ για το έλλειμμα.

ΣE ασφυκτικό «κλοιό» παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισέρχεται η Ελλάδα έως τον Ιούνιο. Η στενή επιτήρηση προβλέπει μηνιαία κοινοτική παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «ορόσημο» τον Ιούνιο, δεδομένου ότι τον μήνα αυτό θα γίνει η πρώτη εκτίμηση από κοινοτικής πλευράς αν υπάρχει απόκλιση ή όχι των στόχων του προγράμματος, με βάση φυσικά τις συστάσεις της Επιτροπής. Στη συνέχεια, εκτός από τη μηνιαία παρακολούθηση, θα εξετάζεται κάθε τρίμηνο η πορεία του προγράμματος σε επίπεδο ECOFIN.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «θετικές» τις πρώτες αντιδράσεις των συναδέλφων του στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο από την κυβέρνηση είναι η υλοποίησή του.

Eξάλλου η Eurostat δεν αναμένεται να επικυρώσει τους αμέσως επόμενους μήνες τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για τα ελλείμματα . Ερωτηθείς ο Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι η επικύρωση θα καθυστερήσει, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του για την καθυστέρηση αυτή, διότι δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Andi | Ιανουαρίου 20, 2010 1:15 μ.μ. | Reply
Καλά θα ήταν να μας έλεγαν την πραγματικότητα όλων των γεγονότων τελικά, διότι μιά ζωή ζούμε με την αοριστία και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.
Ίσως υποβόσκουν κάποια άλλα σενάρια απο τη στενή παρακολούθηση της Comision που κάποια στιγμή (όχι πολύ μακριά) όλοι μας θα κλειθούμαι να αντιμετωπίσουμαι.
Δεν πειράζει ας ασχολούμασται με τα spreads των ομολόγων.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο