Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε τρεις μήνες οι άδειες για μεγάλες ξένες επενδύσεις .

Σε τρία μόνον στάδια, από 12 που είναι σήμερα, περιορίζεται η διαδικασία ίδρυσης ανώνυμης εταιρείας ή ΕΠΕ, ενώ μέσα σε τρεις μήνες θα εγκρίνονται και θα υλοποιούνται οι μεγάλες ξένες επενδύσεις με τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (Fast Τrack) που προωθείται από την κυβέρνηση και μάλιστα με τη δέσμευση υλοποίησης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σε τρεις μήνες οι άδειες για μεγάλες ξένες επενδύσεις .
        
Σε τρία μόνον στάδια, από 12 που είναι σήμερα, περιορίζεται η διαδικασία ίδρυσης ανώνυμης εταιρείας ή ΕΠΕ, ενώ μέσα σε τρεις μήνες θα εγκρίνονται και θα υλοποιούνται οι μεγάλες ξένες επενδύσεις με τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (Fast Τrack) που προωθείται από την κυβέρνηση και μάλιστα με τη δέσμευση υλοποίησης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η διαδικασία προβλέπει ότι σε τρεις μήνες και μέσω του οργανισμού Ιnvest Ιn Greece θα εξασφαλίζονται όλες οι άδειες στον ξένο επενδυτή χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να προσφύγει οπουδήποτε αλλού. Με την πρόταση απλούστευσης η διαδικασία θα αποτυπώνεται και θα διεκπεραιώνεται σε τρία στάδια και το διοικητικό κόστος θα μειωθεί κατά 70%. Παράλληλα, θα αρχίσει όσο το δυνατόν συντομότερα να λειτουργεί ενιαία κυβερνητική πύλη που επιτρέπει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με όλες τις υπηρεσίες του κράτους (εφορίες, τελωνεία) χωρίς να παρεμβάλλονται φυσικά πρόσωπα. Επίσης καθιερώνεται εξυπηρέτηση του επιχειρηματία σε ένα σημείο υποδοχής (one stop shop) που θα είναι οι ειδικές υπηρεσίες των επιμελητηρίων, σύμφωνα με την αρχή: «ένα σημείο, μία υπογραφή». Το Γραφείο Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) που θα υπάρχει στα Επιμελητήρια της χώρας και θα διεκπεραιώνει όλη τη δουλειά.

Προβλέπεται κατάρτιση εταιρικής σύμβασης με προτυποποιημένο συμφωνητικό που θα υπάρχει ηλεκτρονικά στην υπηρεσία ΓΕΜΗ. Το συμβολαιογραφικό έγγραφο διατηρείται, με την πρόβλεψη ύπαρξης συμβολαιογράφου σε ΓΕΜΗ και μείωση του κόστους της παροχής υπηρεσίας του συμβολαιογράφου.

Προωθείται ακόμη κατάργηση της καταχώρισης του καταστατικού στο Πρωτοδικείο, κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του γραμματίου προείσπραξης, κατάργηση της θεώρησης του καταστατικού στο Ταμείο Νομικών και αντίστοιχη κατάργηση των τελών, κατάργηση της θεώρησης του καταστατικού στο Ταμείο Προνοίας και αντίστοιχη κατάργηση των τελών, πρόβλεψη ενιαίου τέλους που θα καταβάλλεται στα ταμεία του ΓΕΜΗ και θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα τέλη και ηλεκτρονική δημοσίευση σε ειδική ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ της περίληψης του καταστατικού. Συνεπώς υπάρχει κατάργηση της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο και αντίστοιχη κατάργηση των τελών του Εθνικού Τυπογραφείου.

Τέλος, για όσους θέλουν να εξάγουν προϊόντα ή υπηρεσίες θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Οικονομίας Τράπεζα Πληροφοριών για τις αγορές που παρουσιάζουν εξαγωγικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Αναγνώστης | January 18, 2010 4:54 PM | Reply
Μπλα, μπλα, μπλα και μπλα....

Πότε θα εφαρμοστούν; ....αυτό είναι το σημαντικό!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο