Αποτελέσματα live αναζήτησης

Tο 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών.

14 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στο δίλλημμα ή τώρα ή ποτέ για μεγάλες αλλαγές, εμείς απαντάμε τώρα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στο Ζάππειο με την συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
Tο 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών.

Στο δίλλημμα ή τώρα ή ποτέ για μεγάλες αλλαγές, εμείς απαντάμε τώρα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην εισήγησή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στο Ζάππειο με την συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών, με το νέο φορολογικό σύστημα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος και με τομές στο πολιτικό σύστημα, τόσο με την νέα αρχιτεκτονική των δήμων, όσο και με τον εκλογικό νόμο.

    Επίσης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την θέση του ότι η ρίζα των ελληνικών προβλημάτων βρίσκεται, τελικά, στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, διατύπωσε την ενόχλησή του από τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας, πρόσθεσε, όμως, ότι "μόνοι μας δώσαμε τις αφορμές, τώρα εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε σε βιώσιμη πορεία".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης είπε ότι δεν λύθηκαν όλα, προσθέτοντας ότι "μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη".

    "Τα ζητήματα δεν είναι εύκολα, η ΝΔ τα αγνόησε φοβούμενη το πολιτικό κόστος", είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις ανατροπές και τις τομές για τις οποίες μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός".

    Ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι "θα υπάρξουν αντιστάσεις στα ζητήματα που ανοίγουμε", ζήτησε συμμετοχή και δημιουργική κριτική των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει χρονοτριβή και συμβιβασμούς και ολοκλήρωσε την εισήγηση του καλώντας σε δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα της κυριαρχίας και θα στηρίζεται στις δικές μας δυνατότητες, αντί να πληρώνουμε "αμαρτίες του παρελθόντος".
 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης