Το αφορολόγητο και οι φορολογικοί συντελεστές για τις γονικές παροχές.

Οικονομικές Ειδήσεις

10 Ιανουάριος 2010
Aφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου από 5% έως 20%. προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόταση για τη νέα κλίμακα φορολογίας γονικών παροχών που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών . Taxheaven.gr

Το αφορολόγητο και οι φορολογικοί συντελεστές για τις γονικές παροχές.

Aφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου από 5% έως 20%. προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόταση για τη νέα κλίμακα φορολογίας γονικών παροχών που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών .

Βάσει της κλίμακας αυτής, όποιος συντάξει συμβόλαιο δωρεάς ή γονικής παροχής από τη Δευτέρα και μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί με σημαντικά αυξημένο φόρο εφόσον η αξία της γονικής παροχής είναι μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα πληρώσει προσωρινά τον χαμηλό φόρο που προκύπτει από το ισχύον καθεστώς και στη συνέχεια, όταν τεθεί σε ισχύ η κλίμακα, θα πληρώσει την επιπλέον διαφορά φόρου. Εάν η αξία της μεταβιβαζόμενης περιουσίας είναι από 95.000 έως 200.000 ευρώ τότε δεν θα οφείλει φόρο και θα πάρει πίσω το ποσό που πλήρωσε με την εφαρμογή του 1%. Από την στιγμή που θα αυξηθούν και οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων, τότε οι επιβαρύνσεις στις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα εκτοξευθούν στα ύψη.

Πηγή Ημερησία