Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το αφορολόγητο και οι φορολογικοί συντελεστές για τις γονικές παροχές.

Aφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου από 5% έως 20%. προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόταση για τη νέα κλίμακα φορολογίας γονικών παροχών που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών .

Το αφορολόγητο και οι φορολογικοί συντελεστές για τις γονικές παροχές.

Aφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και συντελεστές φόρου από 5% έως 20%. προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόταση για τη νέα κλίμακα φορολογίας γονικών παροχών που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών .

Βάσει της κλίμακας αυτής, όποιος συντάξει συμβόλαιο δωρεάς ή γονικής παροχής από τη Δευτέρα και μέχρι να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα επιβαρυνθεί με σημαντικά αυξημένο φόρο εφόσον η αξία της γονικής παροχής είναι μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα πληρώσει προσωρινά τον χαμηλό φόρο που προκύπτει από το ισχύον καθεστώς και στη συνέχεια, όταν τεθεί σε ισχύ η κλίμακα, θα πληρώσει την επιπλέον διαφορά φόρου. Εάν η αξία της μεταβιβαζόμενης περιουσίας είναι από 95.000 έως 200.000 ευρώ τότε δεν θα οφείλει φόρο και θα πάρει πίσω το ποσό που πλήρωσε με την εφαρμογή του 1%. Από την στιγμή που θα αυξηθούν και οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων, τότε οι επιβαρύνσεις στις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα εκτοξευθούν στα ύψη.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ | Ιανουαρίου 11, 2010 9:30 π.μ. | Reply
200.000 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΊ Ή ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ????
image description DNS | Ιανουαρίου 11, 2010 4:41 μ.μ. | Reply
Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε; Η τροπολογία έλεγε "χρόνος γένεσης της φορολογικής" υποχρέωσης, δηλαδή η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης! Μην τρελαθούμε τελείως... η ημερομηνία σύνταξης του συμβολαίου δεν έχει σχέση με τον φόρο που θα πληρωθεί!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο