Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η βρετανική Εφορία για τις offshore εταιρείες.

«Είναι η τελευταία σου προειδοποίηση για τους offshore λογαριασμούς. Ενημέρωσέ μας ως τις 4 Ιανουαρίου». Το μήνυμα της βρετανικής Εφορίας προς τους κατόχους εξωχώριων (offshore) καταθετικών λογαριασμών είναι ξεκάθαρο

Η βρετανική Εφορία για τις offshore εταιρείες.

«Είναι η τελευταία σου προειδοποίηση για τους offshore λογαριασμούς. Ενημέρωσέ μας ως τις 4 Ιανουαρίου». Το μήνυμα της βρετανικής Εφορίας προς τους κατόχους εξωχώριων (offshore) καταθετικών λογαριασμών είναι ξεκάθαρο. Με καταχώριση στον βρετανικό Τύπο προειδοποιούν τους φορολογουμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν, ότι αν δεν τακτοποιήσουν ως τη συγκεκριμένη ημερομηνία τη φορολογική τους υποχρέωση με συντελεστή 10%, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα που φθάνουν ως το 100% του οφειλόμενου φόρου. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η βρετανική Εφορία στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι είναι σε θέση να βρει τα στοιχεία των offshore τραπεζικών λογαριασμών και ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη εντοπίσει 30.000 άτομα, τα οποία έχει καλέσει με σχετική ειδοποίηση να περάσουν από τα γραφεία της. Η καταχώριση αυτή των βρετανικών αρχών, που φημίζονται για την αποτελεσματικότητα και την αυστηρότητά τους, αποτελεί μέρος της προσπάθειας κατά της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω offshore τραπεζικών λογαριασμών και γενικότερα εξωχώριων εταιρειών. Μάλιστα το σύνθημα της καμπάνιας αναφέρει: «Είναι καιρός να φέρουμε σε λογαριασμό τους offshore λογαριασμούς» . Στην ουσία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για επαναπατρισμό κεφαλαίων με ευνοϊκή ρύθμιση.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο