Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα «βιβλία» πέντε υπουργείων ξεσκονίζει το κλιμάκιο της ΕΕ .

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την χθεσινή πρώτη μέρα της παρουσίας τους στην Αθήνα Μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα μέλη του κοινοτικού κλιμακίου που βρίσκονται στην Αθήνα για να ελέγχξουν το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), θα δουν σήμερα τους εκπροσώπους πέντε τουλάχιστον μεγάλων υπουργείων, τα οποία έχουν ένα κοινό στοιχείο: τις υψηλές δαπάνες.

Τα «βιβλία» πέντε υπουργείων ξεσκονίζει το κλιμάκιο της ΕΕ .

 Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την χθεσινή πρώτη μέρα της παρουσίας τους στην Αθήνα
Μετά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα μέλη του κοινοτικού κλιμακίου που βρίσκονται στην Αθήνα για να ελέγχξουν το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), θα δουν σήμερα τους εκπροσώπους πέντε τουλάχιστον μεγάλων υπουργείων, τα οποία έχουν ένα κοινό στοιχείο: τις υψηλές δαπάνες. Το συγκεκριμένο σημείο «καίει» κυριολεκτικά τους κοινοτικούς, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην περικοπή τους, όπως προκέυψε κι από τη χθεσινή συνάντηση. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ΠΣΑ έχει μπει σε μια διαδικασία συνεχών αλλαγών, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο, ενώ πολύ συζήτηση και για μια σειρά από επιμέρους θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό της αύξησης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αρχικά, η Αθήνα επέμενε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «μαξιλάρι» στην περίπτωση που θα αποτύγχαναν τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώνονταν σε πρώτη φάση. Οι Βρυξέλλες, όμως, επιμένουν ότι και αυτή η αύξηση θα πρέπει να γίνει τώρα, μαζί με αυτές στα τσιγάρα και στα ποτά. Το συνολικό έσοδο από αυτή την κίνηση θα ξεπεράσουν αρκετά το 1 δισ ευρώ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους παρά τις όποιες πιέσεις δέχονται τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να γίνουν λίγο παραπάνω ελαστικοί από ό,τι συνήθως. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι κατάφεραν να περάσουν τη λογική του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για κάθε πρόβλεψη στο ΠΣΑ. Δηλαδή, δίπλα από κάθε μέτρο, θα υπάρχει το προσδοκόμενο ποσό αλλά και το χρόνο εφαρμογής του. Το γεγονός είναι απότοκο της καχυποψίας, με την οποία αντιμετωπίζουν ό,τι στοιχείο τους παρουσιάζεται κι όποιο μέτρο τους προτείνεται.

kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο