Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεργασία επιχειρήσεων και ΔΟΥ πρότεινε το ΒΕΑ.

TH βελτίωση των σχέσεων φορολογούμενου και πολιτείας ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. Συγκεκριμένα προτείνει τη διαφοροποίηση του ρόλου του υπαλλήλου ΔΟΥ που επισκέπτεται την επιχείρηση και που θα έχει τον χαρακτήρα του φορολογικού συμβούλου, ο οποίος θα δίδει εγγράφως συγκεκριμένες οδηγίες στον λογιστή της επιχείρησης.

Συνεργασία επιχειρήσεων και ΔΟΥ πρότεινε το ΒΕΑ              

TH βελτίωση των σχέσεων φορολογούμενου και πολιτείας ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. Συγκεκριμένα προτείνει τη διαφοροποίηση του ρόλου του υπαλλήλου ΔΟΥ που επισκέπτεται την επιχείρηση και που θα έχει τον χαρακτήρα του φορολογικού συμβούλου, ο οποίος θα δίδει εγγράφως συγκεκριμένες οδηγίες στον λογιστή της επιχείρησης. Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, το ΒΕΑ τοποθετείται υπέρ των αυστηρών ελέγχων για τον ΦΠΑ, αλλά και κατά της αύξησης του συντελεστή του, γεγονός που θα δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις και αύξηση του κινδύνου φοροδιαφυγής με συμφωνία των δύο μερών, ιδίως σε επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών.  

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο