Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πώς συνδέονται οι αποδείξεις με το αφορολόγητο.

Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με τη συμμετοχή 28 φορέων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

Πώς συνδέονται οι αποδείξεις με το αφορολόγητο.

Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με τη συμμετοχή 28 φορέων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου


Το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει να υιοθετήσει την πρόταση που προβλέπει τη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου με τις αποδείξεις που θα προσκομίζουν στην εφορία οι φορολογούμενοι, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο θα ζητήσει από όλους τους φορολογούμενους να αρχίσουν να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών για κάθε δαπάνη που θα πραγματοποιηθούν από την 1η  Ιανουαρίου 2010.

Για να δικαιούνται οι φορολογούμενοι ολόκληρο το αφορολόγητο θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις συγκεκριμένου ύψους.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φορολογήσει το εφάπαξ.  


Αρχίζει ο διάλογος.

Σήμερα συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου η Κεντρική Επιτροπή Διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Οι φορείς αναμένεται να καταθέσουν πολύ σύντομα τις προτάσεις τους, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο διαδίκτυο το πλαίσιο των φορολογικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, πάνω στις οποίες οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους.

Κατά την συνεδρίαση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας και τις κατευθύνσεις για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, καθώς και τους άξονες που θα γίνει η διαβούλευση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 28 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι διατύπωσαν τη διάθεση συμβολής από την πλευρά τους στη φορολογική μεταρρύθμιση.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση των επιμέρους ομάδων εργασίας, ενώ αύριο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το πλαίσιο διαλόγου, πάνω στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο