Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΑΓΟΡΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση – συνέντευξη για το πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, σημείωσε ότι στην αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΕΣΕΕ είναι σήμερα τα κάτωθι:

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου           κ. Βασίλης Κορκίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση – συνέντευξη για το πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, σημείωσε ότι στην αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΕΣΕΕ είναι σήμερα τα κάτωθι:

-    Καμία φορολογική επιβάρυνση, είτε λέγεται Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, είτε Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στις ιδιοχρησιμοποιούμενες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
-    Μείωση των αντικειμενικών αξιών επαγγελματικών ακινήτων στις απαξιωμένες αστικές περιοχές και στην περιφέρεια, ειδικά όπου απαιτείται η συγκράτηση του κοινωνικού ιστού της περιοχής.
-    Μεγαλύτερη ευελιξία στις επαγγελματικές μισθώσεις των ιδρυμάτων.  Η άδεια που παρέχεται στα όργανα διοίκησής τους από τις Περιφέρειες είναι ανεπίτρεπτη και αναχρονιστική γραφειοκρατία.
-    Μείωση των συντελεστών εμπορικότητας των καταστημάτων κατά 50%.
-    Προσαύξηση συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών ακινήτων κατά 10–20%.
-    Αποσύνδεση της αξίας των γραφείων των εμπορικών επιχειρήσεων, από το συντελεστή εμπορικότητας της πρόσοψης.
-    Εισαγωγή προστασίας –έστω και υπό προϋποθέσεις- για τους μισθωτές των διατηρητέων ακινήτων.
-    Κατάργηση της αναχρονιστικής υποχρέωσης αδειοδότησης των μισθώσεων στις παραμεθόριες περιοχές, η μη τήρηση των οποίας συνεπάγεται την απόλυτη ακυρότητά τους μετά την πάροδο 6ετίας.

Ο κ. Κορκίδης ολοκλήρωσε με την επισήμανση ότι, το ζήτημα της επαγγελματικής στέγης παραμένει ανοικτό για το εμπόριο και η ΕΣΕΕ θα το επαναφέρει άμεσα στην πρώτη γραμμή του διαλόγου με την Κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατά την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο