Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με τροπολογίες θα συγκεραστούν οι απόψεις φορέων στα ν/σ για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

18 Δεκέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ANOIXTO άφησε χθες η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δύο νομοσχεδίων που αφορούν τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας της πτώχευσης και για τα φυσικά πρόσωπα, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ελληνική Eνωση Τραπεζών.
Με τροπολογίες θα συγκεραστούν οι απόψεις φορέων στα ν/σ για τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών              

 ANOIXTO άφησε χθες η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δύο νομοσχεδίων που αφορούν τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας της πτώχευσης και για τα φυσικά πρόσωπα, μετά τη συνάντηση που είχε με την Ελληνική Eνωση Τραπεζών.

Η κ. Κατσέλη μίλησε για μικρές τροποποιήσεις που δεν θα αλλάξουν τη βασική φιλοσοφία των δύο νομοσχεδίων, εκ των οποίων αυτό που αφορά τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων και τον Τειρεσία συζητείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ το δεύτερο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 12 Ιανουαρίου, όταν θα συνέλθει και πάλι το σώμα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνάντηση με την Ελληνική Eνωση Τραπεζών, που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, δεν ήταν προγραμματισμένη και σύμφωνα με εκτιμήσεις έγινε προκειμένου να συζητηθούν οι επιφυλάξεις των τραπεζών πριν αυτές εκφραστούν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου χθες είχαν κληθεί προς ακρόαση οι εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς.

Mετά το τέλος της συνάντησης τόσο η κ. Κατσέλη όσο και ο γενικός γραμματέας της Eνωσης Νίκος Νανόπουλος μίλησαν για το καλό κλίμα του διαλόγου χωρίς να αναφερθούν στις συγκεκριμένες διατάξεις των δύο νομοσχεδίων όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η κ. Κατσέλη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων συζητείται στη Βουλή, όπου θα καταθέσουν όλοι οι φορείς τις προτάσεις τους, τις οποίες και θα λάβουμε υπόψη, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στη βασική φιλοσοφία του. Από την πλευρά του, ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι το ζητούμενο για όλους είναι το ίδιο, η αναθέρμανση της οικονομίας και η τόνωση της αγοράς. Μπορούμε να προχωρήσουμε με αμοιβαία συμφωνία σε πολλές αλλαγές».
 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης