Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος επικεφαλής στην ΥΠΕΕ.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του νέου ειδικού γραμματέα της υπηρεσίας Γιάννη Καπελέρη

Νέος επικεφαλής στην ΥΠΕΕ.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του νέου ειδικού γραμματέα της υπηρεσίας Γιάννη Καπελέρη

Στην κατεύθυνση αυτή -τονίζει στην «Ημερησία»- ο κ. Καπελέρης, οι ελεγκτές-υπάλληλοι της ΥΠΕΕ θα δίνουν καθημερινά το «παρών» στην αγορά με επιδίωξη την αυτοσυμμόρφωση των υπόχρεων στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αλλά και με στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Καπελέρης που τοποθετήθηκε προχθές, με απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, νέος ειδικός γραμματέας στην ΥΠΕΕ είναι οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΟΚΕ επί φορολογικών θεμάτων.

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Φορολογικής Επιθεώρησης της ΠΟΕ Δ.Ο.Υ, πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ Οικονομολόγων και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εφοριακών υπαλλήλων, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις βουλευτικές εκλογές του 2004 και του 2007, στην Περιφέρεια Λακωνίας.

Ειδικός γραμματέας δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Κουσουλάκος, οικονομολόγος με διδακτορικό στα Οικονομικά. Είχε διατελέσει ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων την περίοδο 1986-1989, και γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής την περίοδο 1993-2004.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο