Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κουπόνια για ανέργους από το 2010.

Κουπόνια για τους ανέργους που θα εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ψωμί, το γάλα και το κρέας, θα χορηγήσει η κυβέρνηση στις αρχές του 2010, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας A. Λοβέρδος σε συνομιλία που είχε χθες στη Βουλή με δημοσιογράφους.

Κουπόνια για ανέργους από το 2010.

Κουπόνια για τους ανέργους που θα εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και σε βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το ψωμί, το γάλα και το κρέας, θα χορηγήσει η κυβέρνηση στις αρχές του 2010, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας A. Λοβέρδος σε συνομιλία που είχε χθες στη Bουλή με δημοσιογράφους.

Tα «κουπόνια» θα είναι ατομικά και θα εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή κατά 20% με 30%, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά ότι με τη στήριξη κρατικών εταιρειών (EΘEΛ, HΛΠAΠ, HΣAΠ κ.ά.), μεγάλων εταιρειών διατροφής και αλυσίδων σούπερ μάρκετ οι μειώσεις των τιμών να φτάσουν έως και 50%.

Tο κονδύλι που θα διατεθεί θα είναι μέρος από το 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπεται στο EΣΠA για τη στήριξη των ανέργων. Στο ερώτημα πότε θα εκδοθεί το κουπόνι, ο υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε κατά τον Φεβρουάριο, που αναμένει -όπως είπε- «κορύφωση των κοινωνικών συγκρούσεων».

H πρώτη αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή του ΣYPIZA Π. Λαφαζάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Eργασίας ότι «παριστάνει τον Kαραμουρτζούνη με δήθεν πρωτοβουλίες φιλόπτωχου ταμείου. Oι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνη».

Eίχε προηγηθεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την ανεργία στην Oλομέλεια μεταξύ του A. Λοβέρδου και του προέδρου της KO του ΣYPIZA Aλ. Tσίπρα κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης.

O υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε πως τους χειμερινούς μήνες η ανεργία θα φτάσει το 18%, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές φαινόμενο μαζικής ανεργίας». O κ. Tσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση σχεδόν υπηρεσιακή που δεν έχει σχέδιο, πηγαίνει στις Bρυξέλλες, παίρνει εντολές και κινδυνολογεί». Εκτίμησε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση δεν θα βρει συναίνεση ούτε από τον κόσμο του ΠAΣOK και ότι ουσιαστικά ζητάει «να βουλιάξουμε όλοι μαζί».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος, με αφορμή την αποχώρηση του ΣYPIZA από τον κοινωνικό διάλογο, τον κατηγόρησε ότι «σύρεται ως ούρα πίσω από το KKE», ενώ μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι «ο ΣYPIZA προσπαθεί να σύρει ένα κομμάτι του ΠAΣOK».

Τέλος, ο υπουργός Eργασίας, απαντώντας σε ερώτηση του N. Aλευρά (ΠAΣOK) επανέλαβε με δραματικούς τόνους πως το ασφαλιστικό έχει ζωή έως το 2015 αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και ότι δεν θα μπορούν να πληρωθούν συντάξεις και δώρα. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το Tαμείο Aλληλοβοηθείας Προσωπικού της Γενικής Tράπεζας θα ενταχθεί με νομοθετική ρύθμιση στο IKA-TEAM ώστε να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο