Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα .

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων τώρα, θέλοντας να στείλει μήνυμα στις αγορές και τις Βρυξέλλες ότι θέτει ως εθνικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος και δεσμεύεται να το επιτύχει.

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα .

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων τώρα, θέλοντας να στείλει μήνυμα στις αγορές και τις Βρυξέλλες ότι θέτει ως εθνικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος και δεσμεύεται να το επιτύχει.


Απάντηση στις Βρυξέλλες και τις διεθνείς αγορές που πιέζουν για έκτακτα σκληρά μέτρα, ετοιμάζεται να δώσει τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου. Κατά την έναρξη του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου, θα παρουσιάσει το περίγραμμα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν τον Ιανουάριο, το οποίο θα συνοδεύεται με συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις.

Μετά τις έντονες αναταράξεις στην αγορά ομολόγων και στο Χ.Α. και τα σήματα κινδύνου από τις διεθνείς αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τη λήψη έκτακτων μέτρων, θέλοντας με την κίνηση αυτή να στείλει μήνυμα στις αγορές και τις Βρυξέλλες ότι θέτει ως εθνικό στόχο τη μείωση του ελλείμματος και δεσμεύεται να το επιτύχει. Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.


Το σχέδιο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα έχουν τη μορφή συγκεκριμένων μέτρων στην κατεύθυνση της περαιτέρω περικοπής δαπανών, της ενίσχυσης των εσόδων και της άντλησης κεφαλαίων από την υλοποίηση προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, για να εξευρεθούν πόροι για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Το σχέδιο περαιτέρω περικοπής δαπανών που εξετάζει η κυβέρνηση θα αφορά αποδοχές στο δημόσιο τομέα, υπερωρίες, επιδόματα, καταργήσεις φορέων, μετατάξεις υπαλλήλων, ενώ θα τίθεται και πλαφόν στις αμοιβές στελεχών του Δημοσίου. Η εισοδηματική πολιτική επανασχεδιάζεται. Στο τραπέζι έχουν πέσει τρεις προτάσεις:

«Πάγωμα» των αυξήσεων για όσους έχουν μεικτό μισθό άνω των 2.000 ευρώ.

Γενικό «πάγωμα» μισθών για το 2010, εκτός των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Γενικό «πάγωμα» μισθών για δύο ή 3 χρόνια, επίσης χωρίς να θίγονται οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Πάντως ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του 14ου μισθού, αν και οι Βρυξέλλες πιέζουν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «τους περισσότερους φόρους θα πληρώσουν αυτοί που σήμερα φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν», το υπουργείο Οικονομικών για να αντλήσει πρόσθετα έσοδα προωθεί:

Την αύξηση 10% του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2010.

Περικοπή φοροαπαλλαγών και κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.

Εφαρμογή νέας φορολογικής κλίμακας για τα μερίσματα.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων, εφαρμογή καθολικού «πόθεν έσχες», αυστηρότερες ποινές στους φοροπαραβάτες.

Επαναφορά του ΦΜΑΠ, του φόρου κληρονομίας και γονικής παροχής.


Πηγή  Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο