Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Προτάσεις για Σχέδιο Προετοιμασίας και Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Πανδημίας Γρίπης A(H1N1) για την επιχείρηση

Το παρόν σχέδιο αναφέρεται σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας, που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους πρέπει να διαθέτουν ειδικό Σχέδιο Προετοιμασίας για την Πανδημία Γρίπης.

Προτάσεις για Σχέδιο Προετοιμασίας και Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Πανδημίας Γρίπης A(H1N1)
για την επιχείρηση.

Το παρόν σχέδιο αναφέρεται σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας, που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους πρέπει να διαθέτουν ειδικό Σχέδιο Προετοιμασίας για την Πανδημία Γρίπης.


Εισαγωγή
Ο νέος ιός Α(Η1Ν1), μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και προκαλεί συνήθως ήπιας ή μέτριας βαρύτητας νόσο. Η μετάδοση μπορεί να γίνει άμεσα, μέσω σταγονιδίων, από ασθενή που φταρνίζεται ή βήχει και έμμεσα όταν σταγονίδια ασθενούς εγκαθίστανται στα χέρια του ή στην επιφάνεια διαφόρων αντικειμένων και από εκεί, μέσω της επαφής, σε άλλον άνθρωπο.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα της κοινής (εποχικής) γρίπης, δηλαδή αιφνίδια έναρξη πυρετού (πάνω από 380C) και συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχας, καταρροή (συνάχι), πόνος στους μύες και τα οστά, πονόλαιμος και κεφαλαλγία (πονοκέφαλος). Επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι έμετοι, διάρροια και αίσθημα κόπωσης.
Έχει παραχθεί εμβόλιο για την προστασία των ανθρώπων από το νέο ιό. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) παρέχει πληροφορίες στον ιστότοπό του (http://www.keel.org.gr) για τα εμβολιαστικά κέντρα και τον προγραμματισμό εμβολιασμών ομάδων του πληθυσμού.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο