Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλμα στο 2% του τιμάριθμου τον Νοέμβριο

Παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινήθηκε τον Νοέμβριο στο -0,1% στην Ελλάδα διαμορθώηκε στο 2% εξαιτίας του παράδοξου σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται...

Αλμα στο 2% του τιμάριθμου τον Νοέμβριο.

Παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινήθηκε τον Νοέμβριο στο -0,1% στην Ελλάδα διαμορθώηκε στο 2% εξαιτίας του παράδοξου σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται...

Καύσιμα, τσιγάρα, ρούχα και παπούτσια ήταν οι βασικοί λόγοι για την εκτίναξη του τιμαρίθμου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο η άνοδος σε σχέση με τον Οκτώβριο οφείλεται, εκτός από τα καύσιμα, στην αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, των τιμών των αυτοκινήτων αλλά και των νωπών λαχανικών.

Ωστόσο είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ οι τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2008 σε ποσοστό 2,8%, ενώ αυξημένες είναι οι τιμές σε σχέση και με τον Οκτώβριο του 2009 έστω και οριακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο πραγματοποίησε άλμα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 2% από 1,2% που ήταν. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5%, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο