Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανατροπή άμεσων -έμμεσων φόρων

Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, νέα φορολογική κλίμακα με μείωση συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, καθώς και ανατροπή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων είναι οι βασικοί άξονες της φορολογικής πολιτικής που θα θέσει στον διάλογο η ΑΔΕΔΥ.

Ανατροπή άμεσων -έμμεσων φόρων

Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, νέα φορολογική κλίμακα με μείωση συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, καθώς και ανατροπή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων είναι οι βασικοί άξονες της φορολογικής πολιτικής που θα θέσει στον διάλογο η ΑΔΕΔΥ.

Η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση του δημόσιου τομέα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όπως δηλώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Κώστας Παπαντωνίου «σήμερα στην Ελλάδα, η αρχή ότι ο καθένας φορολογείται ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα έχει καταστεί κενό γράμμα. Εχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή με δυσμενείς δημοσιονομικές συνέπειες που περιορίζουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, διογκώνουν τα ελλείμματα και απειλούν την κοινωνική συνοχή». Και διευκρινίζει πως αυτή η πολιτική διευρύνει την ανισοκατανομή του ΑΕΠ μεταξύ των εισοδηματικών τάξεων, με μόνιμα θύματα μισθωτούς και συνταξιούχους, δημιουργεί συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού στην οικονομία και περιορίζει τις δυνατότητες εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση.

Στον διάλογο που ξεκινάει για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η ΑΔΕΔΥ στέκεται σε πέντε σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν:

1. Ανακατανομή της φορολογικής βάσης υπέρ των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων, με θέσπιση αφορολογήτου ορίου στα 15.000 ευρώ.

2. Διαμόρφωση νέων φορολογικών κλιμακίων και νέων φορολογικών συντελεστών με προοδευτική αναλογικότητα, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα.

3. Αλλαγή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων.

4. Θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος, χωρίς έκτακτες φορολογικές παρεμβάσεις.

5. Απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, μηχανοργάνωση και διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο