Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ.

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μάτι» για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά βάζει σε λειτουργία πριν από τα Χριστούγεννα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ύστερα από καθυστέρηση 6 ετών, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.

 Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μάτι» για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά βάζει σε λειτουργία πριν από τα Χριστούγεννα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ύστερα από καθυστέρηση 6 ετών, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το Παρατηρητήριο θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης για τον καταναλωτή που θα παρουσιάζει τιμές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών από 1.182 σημεία πώλησης σε 25 πόλεις. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας κάνει λόγο για διεύρυνση του αριθμού των προϊόντων, οι τιμές των οποίων θα παρουσιάζονται στο Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο- από 160 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός σε 1.000- ενώ στόχος είναι, εκτός από βασικά είδη σούπερ μάρκετ, να υπάρχουν και τιμές υπηρεσιών, καυσίμων, φαρμάκων, ακόμα και διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων.

Στόχος είναι σε πλήρη εφαρμογή το Παρατηρητήριο να δίνει πληροφορίες για το καλάθι της νοικοκυράς από συγκεκριμένες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, και οι τιμές να παρουσιάζονται αναλυτικά ανά προϊόν. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται είτε μέσω της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου Τιμών (www.e-prices.gr), είτε με ένα τηλεφώνημα στη γραμμή «1511».

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο