Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφορία: Ακολουθεί Σαφάρι ελέγχων σε μπάρ, κέντρα διασκέδασης και πάρκινγκ, μετά τους γιατρούς του κολωνακίου

Στο στόχαστρο μπαίνουν ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης-μπαρ, σταθμών αυτοκινήτων και διαφημιστικών εταιρειών.

Εφορία: Σαφάρι ελέγχων σε μπάρ, κέντρα διασκέδασης και πάρκινγκ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης-μπαρ, σταθμών αυτοκινήτων και διαφημιστικών εταιρειών.

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου που δήλωναν εισοδήματα ...πείνας στο στόχαστρο μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης - μπαρ, σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων και παραγωγοί διαφημιστικών ταινιών.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν συλλέξει στοιχεία  που δείχνουν ότι οι κλάδοι αυτοί ...φυτοζωούν και έτσι αρχίζουν άμεσα έλεγχοι.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το ένα στα δύο νυκτερινά κέντρα εμφανίζεται ζημιογόνο και το ένα στα τέσσερα με ετήσιο καθαρό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

Το 70% των  εταιρειών διαχείρισης σταθμών στάθμευσης εμφανίζουν να βγάζουν τον χρόνο από 10.000 έως 12.000 ευρώ , ενώ  μεγάλο ποσοστό διαφημιστικών εταιρειών δηλώνουν καθαρό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δώσει εντολή οι έλεγχοι να εστιαστούν στις «προκλητικές» περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοριακοί θα ξεκινήσουν το ξεσκόνισμα των βιβλίων από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις , αυτές δηλαδή που το εισόδημα είναι κάτω από το αφορολόγητο ή και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω και από το όριο της φτώχειας.

Πιο αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών έχει στη  διάθεση του τα ακόλουθα στοιχεία:

-Από τα 1.600 κέντρα διασκέδασης και μπαρ με μουσική που δραστηριοποιούνται ανά την επικράτεια τα μισά περίπου ή 831 καταστήματα εμφανίζονται ζημιογόνα.

Τα 361 (ή το 22,5% του συνόλου)  δηλώνουν καθαρό εισόδημα κάτω από τα 15.000 ευρώ, 311 από 15.000 έως 80.000 ευρώ και μόλις 97 (6% του συνόλου) πάνω από 80.000.

-Από το σύνολο των σταθμών στάθμευσης αυτοκινήτων το 70% εμφανίζεται να βγάζει από 10.000 έως 12.000 ευρώ το χρόνο.

-Όσον αφορά τώρα στις εταιρείες παραγωγής διαφημίσεων δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει κάτω και από το αφορολόγητο όριο των 10.500 και όπως γίνεται αντιληπτό δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

Πέρα από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες στο υπουργείο Οικονομικών βάζουν στο μικροσκόπιο 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες που εμφανίζουν στην εφορία ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 30.000.

Μάλιστα  προσανατολίζονται να συμπεριλάβουν στο φορολογικό νομοσχέδιο πολύ αυστηρές ποινές για σοβαρές περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης

Παράλληλα  στο νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα αποτυπώνονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν οι φορολογούμενοι και θα γίνεται αποτελεσματικός έλεγχος εισοδήματα και το «πόθεν έσχες».  

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο