Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχεται μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» .

Μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ. σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ επανέλαβε τη προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας θα καταρτίσει καινούργιο business plan.

Ερχεται μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» .

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδιάζει πρόγραμμα 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.

Μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ. σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ επανέλαβε τη προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας θα καταρτίσει καινούργιο business plan.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες η υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης για τις ελληνικές θέσεις στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.


Τον Δεκέμβριο
Τον Δεκέμβριο η υπουργός θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) και το Προεδρικό Διάταγμα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Παράλληλα, θα ξεκινήσει το Ιανουάριο ένα μικρό πακέτο του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», με αυστηρά κριτήρια για τους δικαιούχους λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του.

Ετσι πέραν της παλαιότητας του κτηρίου και της τιμής εκκίνησης ζώνης, θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος του υπουργείου είναι αργότερα, όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, να υπάρξει ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, το οποίο εκτός της επιδότησης θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα και χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια για τους δικαιούχους. Προς τον σκοπό αυτό, η υπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

Τον Δεκέμβριο εξάλλου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με κύριο στόχο την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις ΑΠΕ, κυρίως στα αιολικά πάρκα.


Τιμολόγια ΔΕΗ
Η κα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και να διαχωριστούν από τα τέλη (δημοτικά, ΕΡΤ κ.λπ.) που πληρώνονται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Επίσης είπε πως δεν πρόκειται να αυξηθεί το τέλος υπέρ ΑΠΕ παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΔΕΣΜΗΕ και τόνισε ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να καταρτίσει νέο business plan, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των λιγνιτικών μονάδων και την αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης δήλωσε πως η Ελλάδα συντάσσεται με τη θέση της Ε.Ε. για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου ως το 2020 κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία να υπάρξει ειδική πρόβλεψη στη Συνθήκη για τις χώρες Μεσογείου.

Για τον Αχελώο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις διαφορετικές θέσεις για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου με το υπουργείο Υποδομών και τον Δ. Ρέππα, επιχείρησε χτες η Τ. Μπιρμπίλη. Η υπουργός επέμενε στην άποψή της ότι θα πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλες οι πιθανές λύσεις κάλυψης των αναγκών του θεσσαλικού κάμπου από δικούς του υδάτινους πόρους, πριν προχωρήσει το έργο.

Αντιθέτως, ο Δ. Ρέππας και στη Βουλή και στην επιστολή του προς το ΣτΕ τονίζει την ανάγκη να ανάψει το «πράσινο» και να υλοποιηθεί το έργο ως έχει. Η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία νέου σχεδίου διαχείρησης των υδάτων της Θεσσαλίας και κάλεσε σε διαβούλευση τους αγρότες. Για το ίδιο θέμα δέχθηκε, μάλιστα, και «φίλια πυρά» στη Βουλή από κυβερνητικούς βουλευτές.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο