Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Deutsche Bank: Η Ελλάδα μπορεί να αναγκασθεί να ζητήσει βοήθεια από ΔΝΤ

Με τίτλο η Ελλάδα "υπό πίεση", η Deutsche Bank σε σχετική έκθεση της διατυπώνει την άποψη ότι η χώρα μας μπορεί να αναγκασθεί τους επόμενους μήνες να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ειδικότερα, στη σχετική έκθεση της γερμανικής τράπεζας που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Mark Wall και Thomas Mayer επισημαίνεται πως μετά από την υπαγωγή της Ελλάδας από την ΕΕ στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Deutsche Bank: Η Ελλάδα μπορεί να αναγκασθεί να ζητήσει βοήθεια από ΔΝΤ .            

 Με τίτλο η Ελλάδα "υπό πίεση", η Deutsche Bank σε σχετική έκθεση της διατυπώνει την άποψη ότι η χώρα μας μπορεί να αναγκασθεί τους επόμενους μήνες να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ειδικότερα, στη σχετική έκθεση της γερμανικής τράπεζας που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Mark Wall και Thomas Mayer επισημαίνεται πως μετά από την υπαγωγή της Ελλάδας από την ΕΕ στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Το πρώτο ενδεχόμενο μπορεί να είναι η επιβολή ποινών και το δεύτερο και το πιο πιθανό, σύμφωνα με την Deutsche Bank είναι η Ελλάδα να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να προχωρήσει σε μία stand-by συμφωνία.

Η Deutsche Bank εκτιμά πως στο πρώτο δίμηνο του 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβεί σε νέες υποδείξεις στην Ελλάδα, ενώ το Μάιο ή τον Ιούνιο αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα.
Εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση και δεν πείσει την ΕΕ ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές, τότε η Deutsche Bank δεν αποκλείει η ΕΕ να της επιβάλλει πρόστιμο έως και 0,5% του ΑΕΠ.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τότε, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, η ΕΕ θα τις υποδείξει να ζητήσει τη στήριξη του ΔΝΤ.
Παράλληλα οι δύο οικονομολόγοι κάνουν λόγο για εύθραυστο οικονομικό και πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα λόγω της άσχημης εικόνας των δημοσιονομικών, του υψηλού εξωτερικού χρέους και της ανάγκης περαιτέρω στήριξης των ελληνικών τραπεζών.

Οσον αφορά τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο ο οίκος παραθέτει την πιο πρόσφατη επισήμανση του ΔΝΤ, το οποίο υποστήριζε πως το επίπεδο των τραπεζικών κεφαλαίων μπορεί να είναι επαρκές, ωστόσο μειώνεται.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο