Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α ΑΦΙΣΑ ΥΠΟΠΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ Ο.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα, από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της που έλαβε χώρα στην Αθήνα την 31/10/2009, όπως δρομολογήσει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο μέσο, τις διαδικασίες για την ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος με ταυτόχρονη διασφάλιση του δικαιώματος της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών έναντι του Νόμου όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                  ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34

                                  ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484

                                                             http://www.efeea.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  παρακάτω  Υπόμνημα  κατατέθηκε  στο  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ 
την  24-11-2009
 

Προς    ΑΘΗΝΑ  20/11/2009
τον  κ. ΠΡΟΕΔΡΟ
& την Κ.Δ.  Ο.Ε.Ε.

Κοινοποίηση                                               
- κ.  ΠΡΟΕΔΡΟ
  & Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
- ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
- ΜΕΛΗ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ 
ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ

Κύριοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα, από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της που έλαβε χώρα στην Αθήνα την 31/10/2009, όπως δρομολογήσει προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε νόμιμο μέσο, τις διαδικασίες για την ουσιαστική κατοχύρωση του επαγγέλματος με ταυτόχρονη διασφάλιση του δικαιώματος της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών έναντι του Νόμου όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.

Στα πλαίσια των ανωτέρω το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. σας υποβάλλει με το παρόν πρόταση-έκκληση όπως με δική σας πρωτοβουλία δρομολογήσετε κάθε αναγκαία ενέργεια με σκοπό την ένταξη ως πλήρων μελών του Ο.Ε.Ε. των ήδη εξ αυτού λαμβανόντων την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και οι οποίοι είναι:

•    απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. , που στα τελευταία χρόνια με Νόμους της Πολιτείας έχουν ήδη  εξισωθεί προς τα άνω
•    μη πτυχιούχοι, που όμως ασκούν το επάγγελμα νόμιμα και η εγγραφή τους θα τους δώσει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και αναβάθμισης της αδείας τους.

Παράλληλα ζητείται η δημιουργία ξεχωριστού τμήματος Λογιστών-Φοροτεχνικών, εντός  του Ο.Ε.Ε., το οποίο θα λειτουργεί ως Επαγγελματικός Φορέας, που θα επιλαμβάνεται  πλήρως τα του επαγγέλματος, προσδίδοντας πολύτιμο χρόνο στη Διοίκηση για να εκπληρώσει την Επιστημονική της αποστολή.   

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση από το Ο.Ε.Ε. της πρότασης-έκκλησης που σας υποβάλλουμε , θα έχει ως συνέπεια
-  την αναβάθμιση του, από φορέα «αδειοδότησης» σε φορέα συσπείρωσης και ενότητας
- την αποφασιστική συμβολή του στην άρση αδικιών, αντεγκλήσεων και   συγκρούσεων δημιουργώντας «επαγγελματική ειρήνη» στον κλάδο
- την σηματοδότηση του ως  φορέα εμπιστοσύνης των «κατοικούντων υπό την αυτή στέγη» πλέον μελών του για την ουσιαστική οργάνωση και επίβλεψη του επαγγέλματος
- την ενίσχυση  περαιτέρω του οικονομικού προϋπολογισμού του που ήδη από τους ανωτέρω, υπό το σημερινό καθεστώς, καλύπτεται κατά 70% και τέλος
- την ενίσχυση περαιτέρω του κύρους του και  της δύναμης παρέμβασης του στο σύνολο της οικονομικής ζωής της χώρας

Είναι προφανές εκ των ανωτέρω ότι η πρόταση-έκκληση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. κινείται στο κοινό συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών και ως εκ τούτου πρέπει να τύχει  εκ μέρους σας της αρμόζουσας σημασίας και προσοχής.

Παρακαλούμε δε όπως ευαρεστούμενοι, σε εύλογο  χρονικό διάστημα, μας απαντήσετε  εγγράφως για  τις αποφάσεις σας επί των ανωτέρω προτάσεων μας.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ε.Φ.Ε.Ε.Α.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ             Μέλος της Σ.Τ.Α. Ο.Ε.Ε.


Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :          ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΧΑΡΜΑΝΤΑΣ           Μέλος της Σ.Τ.Α. Ο.Ε.Ε.


Η  ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜ. :         ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ           Μέλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ  
                                                                                                    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΤΟΜΕΑ :  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μέλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ   
                                                                                                    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΑΘΗΝΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΑΓΩΝΑ

      Συνάδελφε 

•    ΑΓΩΝΙΣΟΥ  για  το  κύρος  &  την  αξιοπρέπεια  του  κλάδου.

•    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ  τα  επαγγελματικά  σου  δικαιώματα.

•    ΑΠΑΙΤΗΣΕ  την  επαγγελματική  σου  εξέλιξη
                         &  την  αναβάθμιση  της  αδείας σου.

•    ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥ  &  ΕΝΙΣΧΥΣΕ  την  Ε.Φ.Ε.Ε.Α. 
                         για  την  δικαίωση του αγώνα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο