Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολές της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με συγκεντρωτικές καταστάσεις και διορθώσεις Ε9

Επιστολές της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με συγκεντρωτικές καταστάσεις και διορθώσεις Ε9

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Ε.Η.)
Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Μέλος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων  Ν. Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.)
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΛ  2810-360998  Fax  2810-211399 e-mail : [email protected]

Ηράκλειο 24/11/2009

Προς  Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γεώργιο Παπακωσταντίνου

Κοινοποίηση
Βουλευτές Ν. Ηρακλείου
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
O.E.E. TAK

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
Αυτές τις μέρες πολλοί φορολογούμενοι λαμβάνουν επιστολή για τις διορθώσεις του εντύπου Ε9 με την ένδειξη ως 2η ειδοποίηση και με καταληκτική ημερομηνία την 30/11/2009.

Επειδή Κύριε Υπουργέ οι περισσότεροι των φορολογουμένων που λαμβάνουν αυτή την ειδοποίηση δεν είχαν παραλάβει την πρώτη επιστολή και όπως  μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς αφορά πολλές χιλιάδες φορολογουμένων, θα σας παρακαλούσαμε να παρατείνετε την ημερομηνία επεξεργασίας των στοιχείων του Ε9 τουλάχιστον μέχρι την 31/12/2009 έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε χωρίς λάθη αυτή την διαδικασία . Μην ξεχνάτε επίσης Κύριε Υπουργέ πως τα δεδομένα αυτά  έχουν υποβληθεί είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή από τους φορολογούμενους στις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας .
 
                                          
Προς  Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Γεώργιο Παπακωσταντίνου

Κοινοποίηση
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
O.E.B.E.N.H.
O.E.E. TAK
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
 
Με την ΠΟΛ 1162/10-12-2008, στις συγκεντρωτικές καταστάσεις του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ., κατ’ εξαίρεση για το ημερολογιακό έτος 2009, δεν συμπεριλαμβάνονται συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 300,00 ευρώ ανά φορολογικό στοιχείο και οι λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών.

Είναι πάγιο αίτημα όλου του Κλάδου των Φοροτεχνικών-Λογιστών, αλλά και των επιχειρήσεων, να συνεχίσει να ισχύει από 1/1/2010 το όριο των 300,00 ευρώ στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, αφού επί της ουσίας  το ύψος αυτό των συναλλαγών, δεν δημιουργεί πρόβλημα σε οποιαδήποτε ενδεχόμενο έλεγχο,  αλλά και τα στοιχεία αυτά που ζητούνται παρέχονται σε άλλες δηλώσεις όπως Φ.Π.Α., Ε3 κ.λ.π. που είναι στην διάθεση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών .
 
                                          
Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο
             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       
     
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                                                  


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο