Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ακίνητα: Δικηγόροι, φοροτεχνικοί, συμβολαιογράφοι εναντίον της έκτακτης εισφοράς .

Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ πληρώνει και ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιον που έχει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ

Ακίνητα: Δικηγόροι, φοροτεχνικοί, συμβολαιογράφοι εναντίον της έκτακτης εισφοράς .

Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ πληρώνει και ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιον που έχει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ


Το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια για να κριθεί η αντισυνταγματικότητα ή όχι της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα άφησαν ανοιχτό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων.


Σε κοινή συνέντευξη τύπου που είχαν οι εκπρόσωποι συλλόγων όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, άμισθοι υποθηκοφύλακες, κατασκευαστές ακινήτων, μεσίτες και φοροτεχνικοί ανέφεραν ότι τα ακίνητα είναι ο εύκολος στόχος για να εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι οι καταθέσεις.


Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ πληρώνει και ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιον που έχει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ.


Επίσης, στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι στη διετία 2008-2009 καταγράφεται μείωση στις συναλλαγές για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές ακινήτων. Από το καλοκαίρι και μετά υπάρχει κινητικότητα σε συμβολαιογραφία και εφορίες για γονικές παροχές, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε πράξεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο