Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ζορμπάς: «Πανελλήνιο έθιμο» η δωροδοκία

Για πανελλήνια έκταση του φαινομένου μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων, Γ. Ζορμπάς.

Ζορμπάς: «Πανελλήνιο έθιμο» η δωροδοκία .

 Για πανελλήνια έκταση του φαινομένου μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων, Γ. Ζορμπάς.

Μιλώντας σε ημερίδα ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων Γιώργος Ζορμπάς, τόνισε ότι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως και σε αυτό έχει συνδράμει η ασυδοσία των τραπεζών.

Ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε ότι η δωροδοκία είναι πανελλήνιο έθιμο, επικαλούμενος έκθεση της διεθνούς διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία το 20% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι χρημάτισε δημόσιο λειτουργό για να κάνει την δουλειά του.

Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε επίσης ότι στην Ελλάδα οι υπεράκτιες εταιρείες αποτελούν τα οχήματα φοροδιαφυγής των ευφυών ημεδαπών, ενώ ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα έχει και ανακριτικό έργο και τα μέλη της θα ορίζονται από τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρης Μπάγιας πρότεινε μεταξύ άλλων πλήρη διαφάνεια των περιουσιακών στοιχείων των δημόσιων λειτουργών με την ανάρτησή τους στο Ίντερνετ.

Αναδιάρθρωση της Αρχής για την καταπολέμηση και τη νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων, η οποία θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα ενισχυθεί με τεχνικά μέσα, εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη ποινικοποίηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις υπεράκτιες εταιρείες και ποινικές κυρώσεις για τα διοικητικά στελέχη του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο