Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ζορμπάς: «Πανελλήνιο έθιμο» η δωροδοκία

17 Νοέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Για πανελλήνια έκταση του φαινομένου μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων, Γ. Ζορμπάς.
Ζορμπάς: «Πανελλήνιο έθιμο» η δωροδοκία .

 Για πανελλήνια έκταση του φαινομένου μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων, Γ. Ζορμπάς.

Μιλώντας σε ημερίδα ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων Γιώργος Ζορμπάς, τόνισε ότι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως και σε αυτό έχει συνδράμει η ασυδοσία των τραπεζών.

Ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε ότι η δωροδοκία είναι πανελλήνιο έθιμο, επικαλούμενος έκθεση της διεθνούς διαφάνειας, σύμφωνα με την οποία το 20% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι χρημάτισε δημόσιο λειτουργό για να κάνει την δουλειά του.

Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε επίσης ότι στην Ελλάδα οι υπεράκτιες εταιρείες αποτελούν τα οχήματα φοροδιαφυγής των ευφυών ημεδαπών, ενώ ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα έχει και ανακριτικό έργο και τα μέλη της θα ορίζονται από τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρης Μπάγιας πρότεινε μεταξύ άλλων πλήρη διαφάνεια των περιουσιακών στοιχείων των δημόσιων λειτουργών με την ανάρτησή τους στο Ίντερνετ.

Αναδιάρθρωση της Αρχής για την καταπολέμηση και τη νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων, η οποία θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα ενισχυθεί με τεχνικά μέσα, εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη ποινικοποίηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις υπεράκτιες εταιρείες και ποινικές κυρώσεις για τα διοικητικά στελέχη του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.

www.kathimerini.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης