Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχονται 9 μέτρα για τις offshore και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα που απειλεί την οικονομία τη φοροδιαφυγή.

Ερχονται 9 μέτρα για τις offshore και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα που απειλεί την οικονομία τη φοροδιαφυγή .

Νέο αυστηρότερο πλαίσιο για τις offshore εταιρείες προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα ανέφερε, τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της εποπτική αρχής με τη στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών προσόντων την πλήρη ποινικοποίηση των αδικημάτων που σχετίζονται με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ανέφερε ότι την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο υπουργός οικονομικών.

Πιο αναλυτικά τα εννέα μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος όπως τα ανέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης είναι τα ακόλουθα:

1. Βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Επιτροπής και στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό (οικονομικούς και τεχνικούς αναλυτές), υψηλών προσόντων, βάσει συγκεκριμένου προσοντολογίου, και ήθους.

2. Ενίσχυση της Επιτροπής με επαρκή και κατάλληλα τεχνικά μέσα.

3. Η βασική προτεραιότητα της Επιτροπής θα δοθεί σε ζητήματα πολιτικής και ελέγχου.

4. Η εποπτεία της Επιτροπής παραμένει στον Υπουργό Οικονομικών.

5. Ανασύσταση και ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Στρατηγικής που προβλέπεται στο άρθρο 9 του ν. 3691/2008.

6. Πλήρης ποινικοποίηση του αδικήματος της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με προώθηση τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα.

7. Κύρωση της Σύμβασης του Παλέρμο, με την οποία γίνεται διεθνής προσπάθεια προστασίας από το οργανωμένο έγκλημα.

8. Θέσπιση διοικητικών κυρώσεων στα υπόχρεα πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Δ/νση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

9. Αυστηρότερη αναθεώρηση υφιστάμενου νομικού πλαισίου (ν. 3091/2002) που διέπει τις offshore εταιρείες και τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης που κατονομάζει της χώρες που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι, με βάση τη σχετική λίστα του Ο.Ο.Σ.Α.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο