Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβάθμιση γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε Κέντρο, για το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναβάθμιση γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε Κέντρο, για το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την επίσκεψή του στο κτίριο της ΓΓΠΣ, παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ΓΓΠΣ θα γίνει ο κεντρικός αποθετήρας του δημοσίου, όπως για παράδειγμα με τη θέσπιση της ενιαίας αρχής για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, ανέφερε ότι στη ΓΓΠΣ υπάρχει θησαυρός πληροφοριών, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί. Αναφερικά με το ισχύον φορολογικό σύστημα της χώρας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου το χαρακτήρισε άδικο, καθώς όπως είπε, πληρώνουν μονίμως οι ίδιοι, ενώ τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν δαπανώνται σωστά. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανορθολογική τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας.

Αναφερόμενος στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή όχι γιατί μας το επιβάλει κάποιος, αλλά γιατί τελικά το κόστος επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος. Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι πολίτες έχουν πλέον αντιληφθεί την αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Προς την ίδια κατεύθυνση, ζήτησε τη συνεργασία όλων για να περιθωριοποιηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Πηγή Ελευθεροτυπία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο