Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατακόρυφη η αύξηση των διαταγών πληρωμής

ΣTIΣ 100.000 εκτιμάται ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμής που θα εκδοθούν φέτος από τα κατά τόπους δικαστήρια.

Κατακόρυφη η αύξηση των διαταγών πληρωμής .

ΣTIΣ 100.000 εκτιμάται ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμής που θα εκδοθούν φέτος από τα κατά τόπους δικαστήρια.

Πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν τον προπομπό για εν συνεχεία κατάσχεση κινητών αξιών και πλειστηριασμούς ακινήτων, προκειμένου να διασφαλιστούν απαιτήσεις κυρίως τραπεζών αλλά και ασφαλιστικών ταμείων έναντι οφειλών τρίτων.

Σημειώνεται ότι για ολόκληρο το 2008 είχαν εκδοθεί 69.328 αποφάσεις, από τις οποίες οι 22.684 από τα ανά τη χώρα Πρωτοδικεία και οι υπόλοιπες από δικαστήρια άλλων βαθμίδων. Αντίθετα, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους είχαν εκδοθεί παραπάνω από 72.000 αποφάσεις, ήτοι περισσότερες από ό,τι ολόκληρο το 2008.

Η πλειονότητα των διαταγών πληρωμής εκδίδεται μετά από προσφυγή σε ένδικα μέσα των τραπεζών, οι οποίες καθημερινά διαπιστώνουν ότι και οι οφειλέτες τους αυξάνονται και η απροθυμία των οφειλετών για προτεινόμενες ρυθμίσεις - διακανονισμούς μετατρέπεται σε άρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε δάνεια καταναλωτικού χαρακτήρα, οι τράπεζες προκειμένου να εισπράξουν καθυστερούμενες, πέραν του 9μήνου, οφειλές, προχωρούν όχι μόνο σε διαγραφή τόκων, ενέργεια που δεν ήταν συνήθης προ έτους, αλλά και σε διαγραφή μέρους του κεφαλαίου.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο