Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς τον Υπουργό Οικονομικών

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
                     
Θεσσαλονίκη 11/11/2009

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ
2)  Δ/ΝΣΗ Κ.Β.Σ.
3)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4)  O.E.E.- Π.Τ.Κ.Μ.
5)  Ε.Ε.Θ.
6)  Β.Ε.Θ.
7)  Ο.Ε.Ε.Θ.
8)  Ο.Β.Σ.Θ.


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την ΠΟΛ.1162/10.12.2008, στις συγκεντρωτικές καταστάσεις του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ., κατ' εξαίρεση για το ημερολογιακό έτος 2009, δεν συμπεριλαμβάνονται συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 300,00 ευρώ ανά φορολογικό στοιχείο και οι λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών.

Είναι αίτημα όλου του Κλάδου των Φοροτεχνικών-Λογιστών, αλλά και των επιχειρήσεων, να συνεχίσει να ισχύει από 1/1/2010 το όριο των 300,00 ευρώ στις συγκεντρωτικές καταστάσεις, επειδή έχει αυξηθεί υπέρογκα ο χρόνος καταχώρησης των παραστατικών αυτών και σε σχέση με την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής (λειτουργικά προγράμματα Η/Υ) και προσωπικού είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία των λογιστικών γραφείων και των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, διότι τα επιπλέον στοιχεία που ζητούνται παρέχονται σε άλλες δηλώσεις όπως Φ.Π.Α., Ε3 κ.λπ.


                                                

Με τιμή

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ                     
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο