Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Δίχτυ κατά της φοροδιαφυγής απλώνει η κυβέρνηση

Επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων, επανενεργοποίηση του «πόθεν έσχες» αλλά και ριζικές αλλαγές στο έντυπο Ε1 ετοιμάζει η κυβέρνηση με άμεσο στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Δίχτυ κατά της φοροδιαφυγής απλώνει η κυβέρνηση
.
Επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων, επανενεργοποίηση του «πόθεν έσχες» αλλά και ριζικές αλλαγές στο έντυπο Ε1 ετοιμάζει η κυβέρνηση με άμεσο στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην εκ βάθρων αλλαγή του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να δηλώνουν σε αυτό το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων από το οποίο πιθανότατα δεν θα λείπει ούτε και το ποσό των καταθέσων που διαθέτουν.

ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ».

Από την άλλη πλευρά για την ουσιαστική ενεργοποίηση του «πόθεν έσχες» η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει έναν τελείως νέο ελεγκτικό μηχανισμό που θα στελεχώνεται από έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους ελεγκτές και θα χρησιμοποιεί στο έπακρον όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να προσληφθούν και να εκπαιδευθούν άμεσα 100 «οικονομικοί αστυνομικοί» συστήνοντας μία επίλεκτη ομάδα που θα υπάγεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά θα έχει άμεση πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν θα δεσμεύεται από το φορολογικό απόρρητο. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε νέους τρόπους ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και στην αντιμετώπιση υποθέσεων ξεπλύματος μαύρου χρήματος


ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ .

Σε ό,τι αφορά τα αντικειμενικά κριτήρια το επικρατέστερο σενάριο θέλει την εφαρμογή ενός αντίστοιχου συστήματος με αυτό που είχε εφαρμοσθεί τη δεκαετία του '90. Τα αντικειμενικά κριτήρια θα αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους οι οποίοι θα υποχρεωθούν να δηλώνουν στο εξής ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Με το σύτημα αυτό το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του «συνωστισμού» της μεγάλης πλειονότητας των ελευθέρων επαγγελματιών γύρω από το αφορολόγητο όριο, καθώς κρύβουν ένα μεγάλο μέρος των πραγματικών τους εσόδων.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι με βάση στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων πολλές κατηγορίες επαγγελματιών και εμπόρων δηλώνουν εισοδήματα που μόλις μετά βίας ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το μέσο εισόδημά τους δεν ξεπερνά το μέσο εισόδημα των μισθωτών!


Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο