Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιθανή πενταετή ύφεση προβλέπει για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody's

Η EΛΛHNIKH οικονομία δεν θα κατορθώσει να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης ικανό να βοηθήσει την κυβέρνηση ώστε να μειώσει το χρέος χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, τουλάχιστον εντός της επόμενης 10ετίας, όπως προειδοποίησε ο Πιερ Καλέτ, ειδικός της Moody'Αs για θέματα που άπτονται δημοσιονομικών χρεών και ελλειμμάτων, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Πιθανή πενταετή ύφεση προβλέπει για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody's      .       
 
Η EΛΛHNIKH οικονομία δεν θα κατορθώσει να επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης ικανό να βοηθήσει την κυβέρνηση ώστε να μειώσει το χρέος χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, τουλάχιστον εντός της επόμενης 10ετίας, όπως προειδοποίησε ο Πιερ Καλέτ, ειδικός της Moody'Αs για θέματα που άπτονται δημοσιονομικών χρεών και ελλειμμάτων, σε συνέντευξή του στο Reuters.
 
Oπως τόνισε, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία –η οποία βρίσκεται υπό «παρακολούθηση» για το ενδεχόμενο να υπάρξει υποβάθμισή της– «εξακολουθούμε να έχουμε αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη εντός των επόμενων 10 ετών, η οποία θα είναι τέτοιου επιπέδου ώστε να επιτρέψει τη μείωση του χρέους χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Εντός της επόμενης πενταετίας “βλέπουμε” μεγαλύτερη αδυναμία και πιθανή ύφεση. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε την πορεία της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) όσο και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έχουν προβλέψει ότι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη περίοδο αναιμικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο σύνολο της ευρωζώνης ο Καλέτ υποστήριξε ότι οι περισσότερες οικονομίες, οι οποίες διαθέτουν τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης ΑΑΑ, θα εμφανίσουν μια εύθραυστη σταθεροποίηση. «Μετά την ιδιαίτερα σκληρή κρίση η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ ώστε η όποια σταθεροποίηση θα είναι εξαιρετικά σταδιακή και εύθραυστη. Oλα θα εξαρτηθούν από τα επίπεδα ανάπτυξης που μπορούν να επιτύχουν οι μεγάλες οικονομίες», υποστήριξε. Μεταξύ, δε, των κορυφαίων οικονομιών του πλανήτη θεωρεί ως περισσότερο «ανθεκτικές» αυτές της Βρετανίας και των ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι «υπάρχει η δυνατότητα να “καλύψουν το χαμένο έδαφος”, είτε αυτό συμβεί μέσω καλύτερης ανάπτυξης είτε μέσω λήψης ορθότερων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής».

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο