Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπόθεση δωροδοκίας αξιωματούχων της Ε.Ε.

Ύστερα από παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπόνοιες διαπλοκής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του εσωτερικού της κανονισμού ο οποίος ισχύει για τα δώρα που δίνονται σε στελέχη της.

Υπόθεση δωροδοκίας αξιωματούχων της Ε.Ε.

Παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητής Νικ. Διαμαντούρος.

Ύστερα από παρέμβαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου, σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπόνοιες διαπλοκής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του εσωτερικού της κανονισμού ο οποίος ισχύει για τα δώρα που δίνονται σε στελέχη της.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2008 η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Φίλοι της Ευρώπης» κατήγγειλε ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού με αρμοδιότητα στα θέματα αντιντόπιγκ αποδέχθηκαν προσκλήσεις VIP από εταιρεία αθλητικών ειδών προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι στο Παρίσι. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση θεωρεί ότι λόγω της θέσης των δύο αξιωματούχων της Επιτροπής θα μπορούσε να υπάρξει «σύγκρουση συμφερόντων».

Αποδεχόμενος ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής υποστήριξε πως παρά το γεγονός ότι δεν αμφισβητείται η αμεροληψία των στελεχών της Επιτροπής, θα ήταν προτιμότερο να μην τους είχε επιτραπεί να αποδεχθούν τις εν λόγω προσκλήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έκανε δεκτή αυτή τη γνωμοδότηση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ενημέρωσε τον Νικηφόρο Διαμαντούρο πως βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία αναθεώρησης του εσωτερικού κανονισμού για τα δώρα σε στελέχη της Επιτροπής.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο