Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

'Εκτακτη εισφορά σε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις και τράπεζες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, παρ΄ ότι ο ίδιος είχε ταχθεί επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες κατά της έκτακτης φορολόγησης των κερδών.

Εκτακτη εισφορά σε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε επιχειρήσεις και τράπεζες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, παρ΄ ότι ο ίδιος είχε ταχθεί επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες κατά της έκτακτης φορολόγησης των κερδών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος αποδέχθηκε την επιβολή της έκτακτης φορολογίας, προκειμένου να συμβάλει ο επιχειρηματικός κόσμος στην αποτροπή του επικείμενου δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το ύψος και τον χρόνο επιβολής της εισφοράς θα κάνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στο κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα της οικονομίας και θα εγκρίνει την καταβολή του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης. Το επίδομα αυτό, το οποίο δεν έχει σχέση με το ΕΚΑΣ, αποτελεί ένα ακόμη σταυρόλεξο για το οικονομικό επιτελείο αφού δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα που απαιτούνται για να καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους, δηλαδή σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Θεωρείται εντελώς απίθανο να καταβληθεί το επίδομα σε όλους όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω απο 10.500 ευρώ (που είναι και το αφορολόγητο) αφού αυτές οι δηλώσεις είναι περίπου 3 εκατ.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, αποδεχόμενος την επιβολή της εισφοράς είπε χαρακτηριστικά: «Η επιχειρηματική τάξη γνωρίζει την έκτακτη ανάγκη στην οποία βρίσκεται ο τόπος και συμβάλλει με την έκτακτη εισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού». Σε άλλο μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος εξέφρασε την αντίθεσή του- αν και όχι με απόλυτο τρόπο, όπως συνηθίζει σε παρόμοιες περιπτώσεις- στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή έκτακτης φορολογικής εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και στις τράπεζες. Χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος είπε ότι «οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στο 25% και σταδιακά να επέλθει η μείωσή τους στο 20% την προσεχή τετραετία» και προσέθεσε ότι το ΕΒΕΑ συμφωνεί με τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία τα 2/3 των εσόδων που απαιτούνται για την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών πρέπει να συγκεντρωθούν από τη μείωση των δημοσίων δαπανών και το 1/3 από μέτρα φορολογίας, «έκτακτα ή όχι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο