Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύμφωνος ο ΣΕΒ στην έκτακτη εισφορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων

Τη συναίνεση του επιχειρηματικού κόσμου για έκτακτη εισφορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων εξασφάλισε ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνος ο ΣΕΒ στην έκτακτη εισφορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων

Τη συναίνεση του επιχειρηματικού κόσμου για έκτακτη εισφορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων εξασφάλισε ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με σημερινές δηλώσεις του, τις οποίες έκανε στο πλαίσιο του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ στο οποίο ήταν επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ο υπουργός, ο πρόεδρος κ. Δημ. Δασκαλόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι «η ελληνική επιχειρηματική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οικονομία βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και είναι πρόθυμη να συμβάλει με μία έκακτη εισφορά στην αναγκαία αντιμετώπιση του δημοσιονομικου εκτροχιασμού". Σημείωσε ταυτοχρόνως ότι «το σημείο κλειδί για να βγούμε από την κρίση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, το νοικοκύρεμα του κράτους και η ενίσχυση της ανάπτυξης».

Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την δημοσιονομική εξυγίανση. Μιλώντας για την ανάγκη επιβολής έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, δεν συγκεκριμενοποίησε, ωστόσο, το ποσοστό του φόρου ούτε ποιές επιχειρήσεις αφορά.

Ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος στην προσφώνησή του, σημείωσε από πριν ότι ο επιχειρηματικός κόσμος θέλει να πετύχει η νέα κυβέρνηση, γιατί το προστιθέμενο κόστος μιας ακόμα αποτυχίας θα επιφέρει τη συλλογική χρεοκοπία της χώρας. Γι' αυτό και ο ΣΕΒ, όπως είπε,  «δήλωσε εξ αρχής την ετοιμότητά του να συνεισφέρει, συνεργαζόμενος με τη νέα κυβέρνηση και τους άλλους κοινωνικούς εταίρους, στην κατεπείγουσα ανάγκη μιας ανταγωνιστικής ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Με την ευκαρία ο κ. Δημ. Δασκαλόπουλος υπενθύμισε τις θέσεις του ΣΕΒ, σημειώνοντας, ότι δεν είναι άλλωστε ξένη η γλώσσα που μιλάει με την νέα κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι η  καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής είναι προφανώς μία βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και ο  ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένες -και μάλιστα σκληρές- προτάσεις για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, και θα στηρίξει ενεργά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την περιστολή της.

Υπογράμμισε δε ότι  1.500 μεγαλύτερες από το σύνολο των 202.000 ελληνικών επιχειρήσεων, οι 1.500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που απασχολούν κατά μέσον όρο 350 εργαζόμενους η καθεμία, καταβάλλουν το 72,2% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, αποδίδοντας εκάστη μέσο ετήσιο φόρο 2,2 εκατ. ευρώ.

Αυτές οι 1.500 επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 500.000 μισθωτούς, αποδίδουν στο ακέραιο τον ΦΠΑ και τις εισφορές τους και λειτουργούν με καθεστώς απόλυτης διαφάνειας μέσα από ισολογισμούς, διεθνή λογιστικά πρότυπα, ορκωτούς ελεγκτές και ελέγχους από τις φορολογικές αρχές και τις χρηματαγορές.

Σημείωσε επίσης ότι είναι ασύμβατες με τις επιταγές των καιρών αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών- οι οποιεσδήποτε ολιγωρίες ή αναβολές, το έστω παραμικρό έλλειμμα πολιτικής βούλησης.
Ταυτόχρονα, όμως, με την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.

Ειδικότερα για τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος ,είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος όπου η επιχειρηματικότητα, με την ευρύτερη έννοια της δημιουργικής πρωτοβουλίας, θα αναγνωρίζεται για τη συνεισφορά της στον τόπο και θα είναι ελεύθερη να τη μεγιστοποιήσει.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο