Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΑ: Όχι στην εκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων

Tην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολογικής εισφοράς εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος και σημείωσε ότι περιμένουν οι επιχειρηματίες να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση - σχετικά με αυτό το θέμα - η σημερινή κυβέρνηση.

ΕΒΕΑ: Όχι στην εκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων              

Tην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολογικής εισφοράς εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος και σημείωσε ότι περιμένουν οι επιχειρηματίες να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση - σχετικά με αυτό το θέμα - η σημερινή κυβέρνηση.
Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι "οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στο 25% και σταδιακά να επέλθει η μείωσή τους στο 20% στην προσεχή τετραετία'' ενώ σημείωσε ότι το ΕΒΕΑ συμφωνεί με τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε τα 2/3 των εσόδων να συγκεντρωθούν από τη μείωση των δημοσίων δαπανών και το 1/3 των εσόδων να είναι από μέτρα φορολογίας ''έκτακτα ή όχι'' όπως είπε ο κ. Μίχαλος χαρακτηριστικά.

Πράλληλα ο κ. Μίχαλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό καθώς αποτελεί αίτημα μερίδας του εμπορικού κόσμου και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ''μπορεί να συζητηθεί εκ νέου το αίτημα της κυριακάτικης λειτουργίας πέντε φορές το χρόνο, ακόμα και σε αυτή την περίοδο της κρίσης καθώς κατανάλωση υπάρχει πάντα και η ευκολία προσβασιμότητας ενδέχεται να βοηθήσει στην ενίσχυση της κατανάλωσης''.

Για το σχέδιο νόμου που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών ο κ. Μίχαλος είπε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και απομένουν να διευκρινιστούν μόνο ταζητήματα που σχετίζονται με επίλυση των προβλημάτων δικαστικά. Για τον Τειρεσία σχολίασε ότι ακόμα και επιχειρήσεις με συντηρητικό βηματισμό σήμερα έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση εξαιτίας της αφερεγγυότητας τρίτων, γιαυτό και το επιμελητήριο προτείνει τη συγκρότηση ενός οργάνου στο οποίο θα μετέχουν οι τράπεζες τα επιμελητήρια και το κράτος προκειμένου να αξιολογούνται τα στοιχεία κάθε φορά που θα πρέπει να εγγυοδοτηθεί μια επιχείρηση. Επίσης σημείωσε ότι οι τράπεζες οι ίδιες έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές που πλέον φτάνουν στα 157 δισ. ευρώ στην αγορά και αυτή η τάση, όπως είπε ο κ. Μίχαλος, μπορεί να τιθασευτεί με τη συμβολή των ίδιων τραπεζών όπως και με την πρόταση του επιμελητηρίου προς τις τράπεζες να προχωρήσουν σε έκδοση μπλοκ επιταγών με λιγότερα φύλλα. Η πρόταση αυτή είναι μια από αυτές που το ΕΒΕΑ θέλει να φέρει προς συζήτηση στο φορέα που επιδιώκει το επιμελητήριο να συσταθεί με τη συμμετοχή του κράτους των επιμελητηρίων και των τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο κ Μίχαλος το επιμελητήριο επικροτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τρίτη φάση δανειοδότησης επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, ενώ σημείωσε ότι πρέπει το κράτος να είναι και αυτό από την πλευρά του συνεπές προς τον ιδιωτικό τομέα και να προχωρήσει ο συμψηφισμός υποχρεώσεων καθώς πολλές είναι οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν από την στάση πληρωμών του δημοσίου, όπως είναι η επιστροφή του ΦΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΕΒΕΑ με την ΕΕΔΕ για επιμόρφωση στελεχών, για πιστοποίηση επιχειρήσεων, διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΕ κ. Κ. Λαμπρινόπουλος σημείωσε ότι όλοι οι φορείς είναι υποχρεωμένοι σε συνεργασία και δεν πρέπει να ζητάμε μόνο από το κράτος να δημιουργήσει δομές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κερδοφορία είναι μια έννοια πολυσήμαντη πλέον καθώς αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τον επιχειρηματία και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες δεν δέχονται την έκτακτη εισφορά. Επίσης, σημείωσε ότι ''το κράτος δεν πρέπει να λειτουργεί υπέρ κανενός παρά μόνο υπέρ του ιδίου και γιαυτό πρέπει να δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο που να μην επιτρέπει περίεργες αντιλήψεις, ότι ευνοεί είτε τους εργαζόμενους είτε τους εργοδότες, καθώς και οι δύο αυτές πλευρές βρίσκονται από την ίδια πλευρά του ποταμού'' και σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η ανταγωνιστικότητά της ''πέρα από την έλλειψη υποδομών ή της γραφειοκρατίας ή των ''παραθύρων'' που υπάρχουν στη νομοθεσία''.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο