Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση εισφορών για νέους ζητούν οι εργοδότες

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπάρξει μετατόπιση από τη θέση της κυβέρνησης για τους απασχολουμένους με προγράμματα Stage δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ενώ καθιστική διαμαρτυρία έκαναν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στα Stage. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία στις 5 Νοεμβρίου και διαδήλωση στη Βουλή.

Μείωση εισφορών για νέους ζητούν οι εργοδότες

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπάρξει μετατόπιση από τη θέση της κυβέρνησης για τους απασχολουμένους με προγράμματα Stage δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ενώ καθιστική διαμαρτυρία έκαναν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στα Stage. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία στις 5 Νοεμβρίου και διαδήλωση στη Βουλή.

Στο μεταξύ να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες επιβαρύνουν το κόστος και λειτουργούν ως αντικίνητρο για νέες προσλήψεις (όπως και η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών), ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης σύσκεψης της ειδικής Επιτροπής για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Στον διάλογο που διεξάγεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40, μετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς πλην του ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι πρέπει να παγώσουν όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις μέχρις ότου στελεχωθεί, οργανωθεί και αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Από την πλευρά του ο ΣΕΒ δηλώνει ότι στόχος είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι η περαιτέρω ευελιξία.

«Εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις»
«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις», είπε ο κ. Λοβέρδος, καθώς «αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αυθαιρεσίας, έκδηλα συμπτώματα απορρύθμισης που ορισμένες φορές δημιουργούν την εντύπωση πως η Ελλάδα επέλεξε την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων». «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν υπάρχουσες εγγυήσεις ή και να προβλεφθούν νέες. Υπάρχει ανάγκη π.χ. να αναμορφωθεί το πλαίσιο για την “ενοικίαση” εργαζομένων», υπογράμμισε. Αντικείμενο της Επιτροπής, όπως είπε ο υπουργός, είναι να υπογραμμιστούν μη εφαρμοσμένες στην πράξη αλλά υπάρχουσες εγγυητικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, κάτι που θα βοηθήσει να επικεντρώσουμε τον έλεγχο εκεί που πρέπει, και να προταθούν συγκεκριμένες νομοθετικες ρυθμίσεις, στο πλαίσιο βεβαίως του ενωσιακού δικαίου.

Επιδίωξη είναι να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι για τους εργαζομένους και παράλληλα να ενταθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες που τους απασχολούν ώστε να περιοριστεί ο χρόνος «μαύρης εργασίας». Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στην επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστούν η ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και η αντιμετώπιση της «μαύρης εργασίας».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο