Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συζητείται η προσφυγή για την έκτακτη εισφορά

Αύριο θα συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση που είχε κατατεθεί στις 16 Ιουλίου, από τον Θεόδωρο Σκουζού, για αναστολή του μέτρου της έκτακτης εισφοράς.

Συζητείται η προσφυγή για την έκτακτη εισφορά

Αύριο θα συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση που είχε κατατεθεί στις 16 Ιουλίου, από τον Θεόδωρο Σκουζού, για αναστολή του μέτρου της έκτακτης εισφοράς.

Σημειώνεται ότι είχε κριθεί ως μη προδήλως βάσιμη η προσφυγή κατά του μέτρου της έκτακτης εισφοράς, σύμφωνα με τις δύο πρώτες δικαστικές αποφάσεις (714 και 742 του 2009). Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις δικαστηρίων για το επίμαχο αυτό θέμα, αλλά μόνο προσωρινές διαταγές.

Τις αποφάσεις αυτές είχε πάρει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά απορρίπτοντας την αίτηση για αναστολή της εκτέλεσης του εκκαθαριστικού σημειώματος, με το ακόλουθο σκεπτικό:

Ο αιτών ζητεί την αναστολή εκτελέσεως του εκκαθαριστικού σημειώματος, επικαλούμενος πρόδηλη βασιμότητα της προσφυγής του. Σε αντίκρουση, το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζει ότι η ασκηθείσα προσφυγή δεν παρίσταται προδήλως βάσιμη, εν όψει και της επιβολής της ένδικης εισφοράς, η οποία (κατά τον ισχυρισμό του), δεν συνιστά αναδρομικό οικονομικό βάρος απαγορευμένο από το Σύνταγμα, αλλά έκτακτη επιβάρυνση επιβαλλόμενη στα οικονομικώς ισχυρότερα πρόσωπα, με κριτήριο και βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους κατά το οικονομικό έτος 2008, ενώ γεννώνται ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής νομικών διατάξεων για τα οποία δεν υπάρχει αδιάσπαστη νομολογία.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο