Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταργούνται τελείως τα stage

Τέλος στα stage βάζει η κυβέρνηση με την απόφαση της διυπουργικής που καταργεί και απαγορεύει τα ανάλογα προγράμματα στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμία σύμβαση

Καταργούνται τελείως τα stage

Τέλος στα stage βάζει η κυβέρνηση με την απόφαση της διυπουργικής που καταργεί και απαγορεύει τα ανάλογα προγράμματα στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμία σύμβαση

Τέλος στα stage βάζει η κυβέρνηση με την απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Θεόδωρου Πάγκαλου, και προβλέπει την κατάργηση και την απαγόρευση των stage στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

Επίσης, όσα προγράμματα stage στελεχώθηκαν αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών κρίνονται παράνομα. Οπως σημείωσε ο κ. Πάγκαλος εγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς γι' αυτό και παύουν να ισχύουν και ως εκ τούτου δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετείχαν.

Ακόμη η κυβέρνηση δεσμεύεται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου χρειάζεται, με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ είχε επανειλημμένως διακηρύξει, πριν από τις εκλογές, την απόλυτη και δικαιολογημένη αντίθεσή του με όλα τα συστήματα ευκαιριακής και ανασφάλιστης εργασίας, ιδιαίτερα όταν αυτά χρησιμοποιούνται στον δημόσιο τομέα, για την πολιτική ομηρία χιλιάδων νέων και των οικογενειών τους, ούτως ώστε αυτοί να μετατραπούν, εκβιαζόμενοι, σε αναγκαστικούς υποστηρικτές της ΝΔ.

Οπως και σε όλους τους τομείς, το ΠΑΣΟΚ στο θέμα σχέσεων μαθητείας (stages) θα τηρήσει απολύτως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν:

α) Στο εξής, καταργούνται και απαγορεύονται τα stages στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

β) Στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες σχέσεις, εφ’ όσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις (ασφαλιστικές κ.α.) και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια, είναι δυνατό να λειτουργήσουν ως μαθητεία.

γ) Τα stages που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα, έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν.

δ) Stages οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν, δεν θα ανανεώνονται.

ε) Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών, θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων πραγματικών αναγκών στο Δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Έλληνες.»

Για "εργασιακό ρεβανσιστικό μεσαίωνα" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ

Για εργασιακό ρεβανσιστικό μεσαίωνα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος,με αφορμή τη σημερινή απόφαση για τους εργαζόμενους με καθεστώς stage.

Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, δείχνει ότι το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες και αν περάσουν. Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση, πρόσθεσε, έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους, που, από τη μία στιγμή στην άλλη, μένουν χωρίς τίποτα, κυριολεκτικά στον δρόμο.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας, αποτέλεσμα του άλλου ρεβανσιστικού μεσαίωνα, στον οποίο, όπως φαίνεται, διολισθαίνει το δήθεν ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ.

Η απόφαση αυτή, συνέχισε, θα έχει συνέπειες και για την ίδια τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, καθώς τα τεράστια κενά που δημιουργούνται θα καλυφθούν, με παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, κάτι που θα έχει παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του δημοσίου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος, καταπατώντας κάθε συνέχεια του κράτους αφαιρεί νομοθετημένα δικαιώματα. Συμπέρασμα, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, είναι ότι το βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνεται, είναι εδώ ανάλγητο και εκδικητικό.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο