Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταργούντα τα stage και επανεξετάζονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Θα Καταργηθούν τα stage και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα, ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Καταργούντα τα stage και επανεξετάζονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Θα Καταργηθούν τα stage και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα, ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Για το θέμα των stage έκανε δηλώσεις και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είπε πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση τους στο δημόσιο τομέα, χαρακτηρίζοντάς τα "παράνομη διαδικασία" κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

"Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των stage", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή.

Ερωτηθείς αν μπορούν να δικεδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους.

Σε ερώτηση για το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος είπε ότι "διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης". Τόνισε δε ότι "θα αλλάξουμε τον νόμο".

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Ακόμα,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "τα προγράμματα stage τα βλέπουμε με τελείως διαφορετική ματιά" και πως "θα βάλουμε εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους".

Εξ άλλου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "μέλημα" της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο